Neix el Centre de Recursos en Drets Humans

26/10/2020 - 09:44

El servei organitza formacions i assessorament pedagògic en drets humans i no-discriminació, dirigides a entitats, centres educatius, el teixit associatiu de la ciutat i el mateix Ajuntament.

El dilluns 19 d’octubre va entrar en funcionament el Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH), un servei per a la ciutadania, el teixit associatiu i les administracions que treballa per la prevenció, el respecte i la protecció dels drets humans a la ciutat, sota els principis d’igualtat i no-discriminació.

Es tracta d’un servei que organitza formacions i assessorament pedagògic en drets humans i no-discriminació, dirigides a entitats, centres educatius, el teixit associatiu de la ciutat i el mateix Ajuntament.

La funció del CRDH és impulsar un punt de trobada i difusió de defensores de drets, promovent la connexió entre defensores locals i internacionals, la difusió de la seva figura, i el testimoniatge com a eina de sensibilització. D’altra banda, també recopila documentació i recursos i els difon de manera oberta, amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania i contribuir a la recerca i l’especialització acadèmica.

El centre, a més, assessora i treballa per incloure l’enfocament basat en drets humans en les polítiques públiques, promovent el programa “Barcelona, ciutat de drets”.

El CRDH s’ubica al districte de Ciutat Vella, al carrer del Rec, 15.