Els Premis Vila de Gràcia estrenen nou guardó

27/04/2023 - 12:09

Diferents persones i entitats del districte han col·laborat en la producció dels trofeus

L’edició d’enguany dels Premis Vila de Gràcia arriba amb una novetat important: les persones premiades rebran uns nous guardons per reconèixer la seva aportació al districte. Es tracta d’una ge majúscula tallada en fusta que representa la inicial de Gràcia i també la de les paraules guanyador o guanyadora i gràcies.

Cada trofeu conté una placa feta a mà on hi ha gravat el nom de la persona guanyadora. Aquestes plaques contenen una trama amb bocins de colors que recorda el paviment de molts carrers graciencs o els trencadissos del Park Güell, però també poden remetre al confeti d’una festa major o als dolços escampats per Sant Medir.

El guardó és un disseny original de l’estudi Cómo Design i la producció ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre diferents persones i entitats del districte: la fusta l’han tallat les persones participants en diversos tallers formatius sobre eines de fabricació digital organitzats a l’Ateneu de Fabricació de Gràcia; posteriorment, el fuster Mike Hausmann ha polit les peces i n’ha rematat els angles; finalment, l’artesana Noemí Batllori, d’El taller de les maquetes, ha creat les plaques amb els noms de les persones premiades.

Aquesta manera de treballar en xarxa representa l’essència dels premis, que volen reconèixer l’aportació dels esforços individuals al progrés col·lectiu.

La cerimònia de lliurament dels Premis Vila de Gràcia 2022 tindrà lloc a la Biblioteca Jaume Fuster el 27 d’abril a les 18.30 hores.