Guia per estalviar en la factura de la llum

21/10/2021 - 13:39

La guia, elaborada per l'Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC), inclou informació i recomanacions per a comerços, microempreses, persones autònomes i la ciutadania en general.

La guia, elaborada per l'Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC), inclou informació i recomanacions per a comerços, microempreses, persones autònomes i la ciutadania en general.

En el rebut elèctric hi ha certs imports, com el del lloguer de l’equip de mesura, l’impost sobre l’electricitat o l’IVA, que no depenen de la persona consumidora. Però hi ha altres imports que poden variar segons les nostres decisions i hàbits de consum, i que poden suposar un estalvi en la nostra factura.

Amb l’objectiu d’ajudar a estalviar en la factura de la llum, l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC) ha editat una guia on es recull informació i recomanacions per a persones consumidores, comerços, microempreses i persones autònomes.

En la guia es donen diferents recomanacions que desenvolupen aquestes tres principals:

1. Revisar el contracte que tens amb l’empresa comercialitzadora
2. Ajustar la potència contractada a les necessitats
3. Optimitzar el consum energètic

Respecte a l’optimització del consum energètic, es poden trobar tot un seguit de consells que ajudaran a rebaixar la factura de la llum, com ara:

1. Fes servir la discriminació horària
2. Tria electrodomèstics eficients energèticament
3. Omet l’stand-by
4. Passa’t al led
5. Aïlla el teu habitatge
6. Estalvia en calefacció i aire condicionat
7. Renta amb aigua freda
8. Regula la temperatura de l’escalfador i la nevera

També és molt important conèixer les diferents franges horàries que hi ha (punta, plana i vall).

  • El període punta té el preu més elevat, de les 10:00 a les 14:00 i de les 18:00 a les 22:00, de dilluns a divendres no festius.
  • El període pla té un preu menys car de les 8:00 a les 10:00, de les 14:00 a les 18:00 i de les 22:00 a les 24:00.
  • El període vall té un preu reduït i comprèn les hores nocturnes (de les 24:00 a les 8:00), i totes les hores de dissabte i diumenge i festius.

Podeu accedir a la guia a través d’aquest enllaç.