Clubs de lectura. Regata Cultural

Enrere

Nous clubs de lectura a mida en el marc de la Regata Cultural: "La tormenta perfecta" de Sebastian Junger amb Daniel Agudo i "T'atreveixes amb Moby Dick?" amb Jordi Nopca. Juny-setembre. Inscripcions obertes.

A Biblioteques de Barcelona el mar també és protagonista amb una programació especial de clubs de lectura. Aquestes són les primeres propostes de lectures de clàssics literaris amb rerefons marítim en el marc de la  Regata Cultural:

– Club de lectura. ‘La tormenta perfecta de Sebastian Junger’

Lectura de la novel·la de Sebastian Junger  La tormenta Perfecta (Libros del Asteroide, 2023) i projecció de la pel·lícula homònima, dirigida per  Wolfgang Petersen l’any 2000, i protagonitzada per George Clooney, Mark Wahlberg i Diane Lane, entre d’altres.

Conducció:  Daniel Agudo

Sessió presencial: dijous 4 de juliol, a la  B. Xavier Benguerel

16.30 h: projecció de la pel·lícula

18.30 h: sessió del club de lectura

Inscripcions

Col·labora:  Libros del Asteroide

«L’octubre del 1991 va tenir lloc el que els meteoròlegs van anomenar «la tempesta del segle», un fenomen imprevist que va assotar la costa est d’Amèrica del Nord fruit d’una insòlita combinació de factors. A  La tormenta perfecta, Junger descriu, a partir d’una extensa sèrie de fonts, les condicions que van donar lloc a aquest fet sense precedents i reconstrueix minuciosament tres emocionants històries, la dels sis tripulants del pesquer Andrea Gail –que van desaparèixer a centenars de quilòmetres de casa seva a Gloucester, Massachusetts–, la d’un veler atrapat en plena tempesta i el rescat dels tripulants d’un helicòpter de salvament que va caure al mar.» (Libros del Asteroide)

Daniel Agudo

Format a l’ESCAC (UB) i la Blanquerna (URL). Conductor també dels clubs de lectura de novel·la i cinema de la B. Xavier Benguerel, de la B. Mira-sol Marta Pessarrodona de Sant Cugat del Vallès i la B. Josep Janés de l’Hospitalet de Llobregat. Compagina la divulgació cinematogràfica a RNE4 amb la docència de narrativa audiovisual a ESCI-UPF i al CFGS de Creació de Videojocs.

– Club de lectura. ‘T’atreveixes amb Moby Dick?’

Tens ganes de plantejar-te un repte lector aquest estiu? Et proposem llegir una de les grans obres de la literatura universal:  Moby Dick, de l’escriptor nord-americà Herman Melville, publicada l’any 1851.

Conducció:  Jordi Nopca

Aquest club de lectura és de format híbrid, les sessions seran virtuals i presencials. Donarem el tret de sortida del club el dia 11 de juny a la plataforma Tellfy, espai virtual de trobada on es podrà anar comentant la lectura de l’obra amb la guia del conductor, per aquest canal donarem l’opció d’accedir al llibre digital a través de la plataforma eBiblio.

Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents: instal·lar Tellfy en el dispositiu mòbil i donar-s’hi d’alta com a usuari, i sol·licitar l’admissió al club a través de l’enllaç corresponent (les places són limitades)

Inici del club al canal Tellfy:  Dimarts, 11 de juny

Inscripcions

Calendari:

1a sessió presencial a la  B. Barceloneta – La Fraternitat: dimarts 2 de juliol, a les 18.30 h

2a sessió virtual via zoom: dimarts, 20 d’agost a les 19 h

3a sessió presencial a la  B. Barceloneta – La Fraternitat: dimarts 17 de setembre, a les 18.30 h

Moby Dick ha passat a la història com una novel·la d’aventures marítimes, però també és la narració del camí cap a la maduresa del seu personatge principal, l’Ishmael. El repte serà llegir-la i comentar-la durant els mesos de juliol, agost i setembre, més d’explicar què va representar escriure-la per a l’autor.

Jordi Nopca

És periodista i escriptor. Ha escrit més d’un miler d’articles sobre literatura per al diari ARA des del 2010 i ha publicat novel·les com  La teva ombra (Proa, 2019) i  El talent (LaBreu, 2012) i el recull de contes  Puja a casa (L’Altra, 2015).

Horaris

A les biblioteques Xavier Benguerel i Barceloneta, i també sessions online

Població:
Barcelona
On
A les biblioteques Xavier Benguerel i Barceloneta, i també sessions online
Quan
Des de 11/06/2024 al 17/09/2024

Telèfon

Tel.:
932253574

You may also be interested in...