Jornada Deliberativa sobre el Pla d’Infància de Barcelona

30/04/2024 - 12:40

La Jornada Deliberativa sobre el Pla d’Infància, tenia com a objectiu principal contribuir a l’actualització per al període 2024-2027del Pla 2021-2030

Prop d’un centenar de persones van reunir-se a l’Espai Jove La Fontana per debatre l’actualització del Pla d’Infància de Barcelona, en una jornada en es va destacar la importància de les veus dels infants i també les aportacions de diferents professionals dedicats a la infància i l’adolescència.

L’espai jove la Fontana va ser l’escenari d’una jornada significativa per al futur dels infants i adolescents de Barcelona: la Jornada Deliberativa sobre el Pla d’Infància, coorganitzada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona. Prop d’un centenar de persones van participar en aquest esdeveniment, que tenia com a objectiu principal contribuir a l’actualització per al període 2024-2027del Pla d’Infància 2021-2030.

La jornada va centrar-se en analitzar i reflexionar sobre les polítiques d’infància i adolescència de la ciutat, identificant 5 temàtiques d’oportunitat sorgides de l’avaluació del primer període del pla (2021-2023), les demandes dels infants recollides a l’Agenda dels Infants, i tractant tant els eixos transversals del Pla (pobresa infantil, desigualtats per gènere, discapacitat i origen) com també els nous compromisos de l’Ajuntament.

Així doncs, el gruix de la jornada va organitzar-se en sessions participatives centrades en els 5 grups de treball que van identificar les principals problemàtiques de la infància i les propostes que podria reforçar o impulsar l’Ajuntament de Barcelona en el període 2024-2027.  Els eixos vehiculars van ser:

  • Temps, fora l’escola i famílies
  • Salut i benestar digital
  • Bon tracte i violències
  • Adolescència i espai públic
  • Participació i escolta.

Tota aquesta feina servirà al Grup motor del Pla Infància BCN com a base per definir l’actualització del Pla d’Infància de Barcelona 2024-27.

La jornada va comptar amb la presència de la comissionada d’Acció Social, Sònia Fuertes, que va subratllar la necessitat de continuar planificant les polítiques d’infància i adolescència de manera participativa i inclusiva. I amb la del Comissionat d’Infància, Javi Rodríguez, que destacà la importància de tenir en compte les veus dels infants en aquest procés i va anunciar també que al mes de novembre es presentarà l’actualització del Pla d’Infància de Barcelona.

Més informació