Recupera la gravació de la píndola formativa sobre temps i infància

02/07/2024 - 14:25

Usos del temps. L’organització del temps en la infància és un dels reptes cabdals de les polítiques del temps.

>> L’organització del temps en la infància és un dels reptes cabdals de les polítiques del temps.

És per això que el Pacte del Temps en col·laboració amb l’Institut d’Infància i Adolescència ha realitzat la píndola formativa “Temps i infància” amb l’objectiu de sensibilitzar a les persones participants sobre la importància de l’organització del temps i les implicacions que té en la infància; i d’altra, proporcionar eines pràctiques i conceptuals per millorar la gestió del temps i la conciliació entre la vida laboral i familiar.

Elisa Stinus, doctora en polítiques públiques i experta en usos del temps de l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona, juntament amb la Secretaria Tècnica del Pacte del Temps, van impulsar la reflexió sobre els usos del temps en la infància per mitjà d’una dinàmica participativa que va promoure la identificació de mesures concretes de manera individual, familiar, i institucional per millorar els usos del temps en la infància i promoure la conciliació laboral-familiar.

La conciliació laboral i familiar continua sent un desafiament important per a moltes famílies. La gestió del temps és un factor clau en aquest àmbit, ja que una jornada laboral sovint extensa i les responsabilitats familiars poden entrar en conflicte, dificultant així una distribució equilibrada del temps. Iniciatives com aquesta píndola formativa són essencials per conscienciar i proporcionar eines útils que permetin una millor organització del temps, la qual cosa pot contribuir significativament al benestar de la infància i la qualitat de vida de les famílies.

La píndola formativa ha tingut lloc el 4 de juny de 2024, de 15 h a 16.30 h, i ha comptat amb més de 10 organitzacions participants, que han valorat molt positivament el contingut exposat.

Si no vau poder participar-hi, però voleu recuperar-ne el contingut, podeu veure la gravació de la sessió en aquest enllaç al vídeo.