Més de 940 infants s'acullen a les activitats de lleure inclusiu de la ciutat

Per tal de pal·liar les conseqüències socials, emocionals i econòmiques que la pandèmia ha comportat per a les famílies amb infants i joves amb discapacitat s'ha promogut l'organització d'activitats de lleure inclusiu.

Per tal de pal·liar les conseqüències socials, emocionals i econòmiques que la pandèmia ha comportat per a les famílies amb infants i joves amb discapacitat s'ha promogut més que mai l'organització d'activitats de lleure d'estiu per a infants amb discapacitat i diversitat funcional.

Una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, de la mà de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i les entitats del sector,  Així s’ha treballat en dues línies:

  • El programa L’Estiu per a tu​, a través del qual s’han organitzat activitats molt adaptades per a persones amb discapacitat, incloent activitats a domicili o estades fora de la ciutat i ampliant l’oferta de lleure durant els mesos de juliol i agost. Aquest programa s’ha activat en el marc del decret “Pla d’estiu extraordinari” de l’Ajuntament de Barcelona.
  • ​Formació de monitoratge de suport per a les entitats organitzadores d’activitats dins la campanya T’estiu Molt, per tal que les entitats puguin incloure infants amb necessitats educatives especials.

I com cada any, s’ha donat suport a més de 240 activitats que han acollit quasi un miler de nens i nenes amb discapacitat on cada infant ha pogut gaudir de fins a 4 torns d’activitats i s’han format 110 monitors i monitores, en tot moment adaptant-se als requeriments dels protocols sanitaris necessaris.​​