El Barcelona Supercomputing Center ha mostrat una exposició a la Seu del Districte

15/03/2022 - 13:48

L'exposició ha recollit els resultats del Festival Barcelona Deep Collage, celebrat durant la Festa Major de les Corts.

L'exposició es va poder visitar fins l'11 de març a l'Espai Expositiu Les Corts, a la Seu del Districte.

L’exposició ha recollit els resultats del Festival Barcelona Deep Collage, que es va celebrar del 8 al 10 d’octubre al Barcelona Supercomputing Center, durant la Festa Major del districte de les Corts.

El Festival va explorar de quina manera la pandèmia ha posat de relleu la importància de la mirada, la tecnologia i el tacte, i les relacions entre la ciència i la societat.

S’han presentat obres de 20 artistes visuals en format físic; obres projectades de creadors i d’estudiants d’escoles d’art i disseny; les creacions d’ED, un programa d’intel·ligència artificial que genera imatges de collage inspirades en les obres dels artistes, i l’audiovisual sorgit de l’experiència d’aquells dies.

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) és el centre nacional de supercomputació a Espanya i estan especialitzats en computació d’altes prestacions (HPC). A més gestionen el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d’Europa, ubicat a la capella de la Torre Girona.

Acte de presentació

El passat dijous 17 de febrer va tenir lloc l’acte de presentació de l’exposició, amb la presència del regidor del Districte, Joan R. Riera, el director del Barcelona Supercomputing Center, Mateo Valero, el director associat del Barcelona Supercomputing Center, Josep M. Martorell, un membre de la Societat Barcelonina del Collage, Juan Cardosa, i la cap del Departamento de Ciència i Universitats, Anna Bröll, entre d’altres.

Consulta la galeria fotogràfica.