L’activitat s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia Les activitats s’estendran per les instal·lacions del Centre, el carrer Comte Borrell, el mític teatre El Molino i la Sala Paral·lel 62 amb tallers, exposicions, dansa i música
El pròxim dissabte 20 de maig se celebrarà la Festa del Centre LGTBI, una activitat lúdica i festiva, alhora que reivindicativa, per visibilitzar els drets LGTBI i la diversitat sexual, afectiva i de gènere a través de la cultura i les arts escèniques.
La Festa commemora el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, que té lloc el 17 de maig, en record del dia en el qual l’homosexualitat va ser eliminada del catàleg de malalties mentals per l’Organització Mundial de la Salut, l’any 1990.
La Festa del Centre LGTBI vol servir com a punt de trobada obert a tota la ciutadania, per enderrocar els prejudicis a través de la música, la dansa,la fotografia i moltes activitats col·lectives, participatives i per a tots els públics.
Aquest esdeveniment vol teixir fils entre els diferents barris i districtes, i per això es desenvoluparà en un triangle d’espais emblemàtics per acollir l’oci i la cultura: el propi Centre LGTBI de Barcelona, al barri de Sant Antoni; el cabaret El Molino, al Poble Sec; i la sala Paral·lel 62, a l’avinguda del Paral·lel.
Al matí, entre les 11:30 i les 14 hores, les activitats estaran adreçades a un públic familiar i s’ubicaran en el Centre LGTBI i el carrer Comte Borrell, en el tram entre els carrers Parlament i Marqués de Campo Sagrado. Hi haurà dues visites guiades a l’exposició fotogràfica “Cora”, a càrrec de Gabo Caruso; un taller de confecció de caputxes combatives dinamitzat per l’artista Tropidèlia, un taller familiar de xanques i circ amb Victòria Sickness i un viatge a Damasco a través del folklore sirià, que acabarà amb un menjar popular de la mà de Kleo La Faraona.
A la tarda, a partir de les 18 hores, l’activitat es trasllada al Teatre El Molino (carrer Vilà i Vilà, 99). Les actuacions començaran amb la proposta del dramaturg i performer Alberto Cortés, qui proposarà recrear una nit de campaments i confidències a l’interior del teatre, posant vida al llibre “Los montes son tuyos”.
Després, Patricia Caballero presentarà “Barrunto”, que conjuga cants, danses i escolta del públic com a co-creador de les realitats a partir de la consciència col·lectiva.
Finalment, la cupletista Glòria Ribera tancarà les actuacions amb la seva fusió que reivindica la herència dels històrics cabarets del Paral·lel.
Les entrades tenen un preu de cinc euros i es poden aconseguir a través del web https://link.dice.fm/a40bbbe523c2
Per la nit, la Festa continua a la sala Paral·lel 62. Des de les 20:30 hi haurà diverses propostes de dansa amb la particula fusió de waacking i flamenco de Pandawaack, el voguing de Jayce i la dansa urbana d’Unai.
Després arribarà la música urbana amb influències àrabs de L’Beel, seguida del trip hop i l’electrònica experimental de Kora. Tot seguit serà el torn d’Awa Na Boca, que donarà pas a una actuació sorpresa que es desvetllarà el mateix dissabte 20 de maig.
El tancament de Festa estarà a càrrec de Muslona DJ, que barreja la música electrònica, el disco i el pop segons els ànims del públic.
L’entrada a aquest espai també tindrà un preu de cinc euros, i es podrà aconseguir a través del web https://link.dice.fm/ya5f3b1e00a7
DISSENY DEL CARTELL
El disseny del cartell de la Festa del Centre LGTBI ha estat a càrrec de l’artista May Pulgarín, coneguda com a Tropidèlia, que ha participat en diferents intervencions artístiques al carrer, i que també participarà de la Festa dinamitzant l’activitat de fabricació de caputxes.
Respecte del disseny del cartell, May Pulgarín explica que “les festes LGTBI són dissidència i representen l’ocupació dels carrers per part dels cossos diversos”.
Cada detall d’aquesta gràfica està inspirat en fets reals, en amiguis que prenen els carrers per fer-los seus i manifestar lliurement situacions que ens travessen cada dia, fent servir l’art i l’expressió corporal com a eines de resistència.
La gràfica del cartell està inspirada en vivències i perfils reals de persones que reprenen els carrers per fer-los seus, ocupar-los i omplir-los de diversitat i dissidència.
Amb aquest cartell es vol representar l’esperit festiu, combatiu acolorit i divers de la Festa del Centre, fent referència també als llenguatges artístics més urbans i a peu de carrer.
Consulta el programa aquí: Programa_Festa_Centre_LGTBI_BCN