Més de 40 empreses, compromeses amb la sostenibilitat turística, han participat en la Jornada sobre gestió de la diversitat LGTBIQ+. S’emmarca dins de l’oferta de formació en diversitat que recull el Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona.
Barcelona és una ciutat diversa. Esdeveniments com la Jornada sobre gestió de la diversitat LGTBIQ+ ho avalen. És la primera vegada que es fa una formació d’aquest tipus, en què han participat més de 40 empreses. L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona, en coordinació amb la Cambra LGTBIQ+ i la Cambra de Comerç de Barcelona, han organitzat la formació.
La investigadora i docent del CETT-UB, experta en gènere, feminismes i turisme LGTB, Nur Abellán, va ser l’encarregada de conduir la sessió formativa. L’objectiu era identificar potencials situacions de discriminació en l’àmbit empresarial i proposar diverses solucions. Les empreses assistents van sortir de la trobada amb el compromís d’implementar algunes de les accions proposades durant la sessió en el seu pla de millora contínua de la sostenibilitat per renovar la certificació Biosphere, subvencionada per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant la taxa turística.
Garantia de qualitat i sostenibilitat
Les empreses del sector turístic que hi han participat compten amb la certificació Biosphere, obtinguda a través del programa Compromís per a la sostenibilitat Turística Barcelona que atorga l’Ajuntament de Barcelona i reconeix aquells operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.
Amb aquest programa les empreses es comprometen a seguir un procés d’aprenentatge, assessorament, verificació de compromisos de sostenibilitat ja sigui en l’àmbit econòmic, sociocultural i ambiental, així com potenciar un networking per aconseguir incrementar la seva visibilitat i contribuir a millorar el negoci turístic internacional.
El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona pretén avançar en la sostenibilitat del turisme i el sector, d’acord amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que recull l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. És a dir, el Compromís respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn.