L’Ajuntament de Barcelona participa a la trobada anual de la Rainbow Cities Network

16/09/2024 - 08:25

LGTBI. L’Ajuntament de Barcelona participa a la trobada anual de la Rainbow Cities Network, el 25 i 27 de setembre a Hèlsinki, Finlàndia.

Barcelona pertany i és ciutat fundadora de la Rainbow Cities Network. Aquesta Xarxa de ciutats va ser fundada el 2011 juntament amb les ciutats d'Amsterdam, Colònia i Torí. Actualment en formen part 55 ciutats de tot el món. La seva finalitat és l'intercanvi de bones pràctiques, accions i iniciatives entre les ciutats membres amb l´objectiu d'augmentar l'impacte de les polítiques locals LGTBI.

Les darreres trobades anuals de ciutats europees Rainbow han estat a Amsterdam (Holanda) al 2016, Ljubljana (Eslovènia) al 2017, Barcelona (Espanya) al 2018, Esch-sur-Alzette (Luxembourg) al 2019, Bergen (Noruega) al 2021, Rotterdam (The Netherlands) al 2022 i Reykjavík (Islàndia) al 2023.

La trobada d’enguany tindrà lloc els dies 25 i 27 de setembre de 2024 a Hèlsinki, Finlàndia. Durant aquest dos dies, els representants de les diferents ciutats participants tractaran temes sobre diversitat sexual i de gènere en les polítiques públiques locals, qüestions internes d’ organització i l’estratègia a seguir com a Xarxa de ciutats.

Algunes de les temàtiques que s’abordaran en aquests grups són: polítiques públiques i estadístiques LGTBIQ+, bones pràctiques per a la recollida de dades, accés a l’assistència sanitària per a persones LGTBIQ+, projectes per a joves, estratègiques per combatre la discriminació laboral i la pràctica de l’esport entre les persones LGTBIQ+, entre d’altres.

Més informació