28J: Activitats i mobilitzacions per defensar els drets LGTBI i celebrar l'Orgull

25/06/2021 - 12:58

Repassem els principals actes organitzats pel moviment LGTBI de la ciutat.

Entitats, grups i col·lectius LGTBI es mobilitzen aquests dies per celebrar l’Orgull LGTBI amb diferents accions i activitats arreu de la ciutat.

L’arribada de la bandera trans al Centre LGTBI, divendres 25 de juny a la tarda, marcarà l’inici de les commemoracions. L’acció, que ha recorregut diferents ciutats espanyoles, ha estat impulsada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), la Fundación Triángulo i Chrysallis per reivindicar la igualtat de drets de les persones trans i fer visibles les seves lluites.

També divendres 25 comença la campanya que la Plataforma LGTBIcat ha posat en marxa per fer visible l’Orgull LGTBI a bona part de la flota de taxis de la ciutat de Barcelona. El projecte neix a partir de la iniciativa personal d’un conductor que va adreçar-se a la Plataforma LGTBIcat per portar-lo a terme. Es preveu que s’hi puguin sumar fins a un total de 1.000 vehicles, els quals lluiran la bandera de l’Arc de Sant Martí pels carrers de la ciutat els propers dies.

“Ho volem tot” és el lema de la manifestació que entitats com Sinver, Sororitrans i la Crida LGBTI han organitzat per commemorar la Diada per l’Alliberament Sexual i de Gènere. La convocatòria arrencarà dissabte 26 de juny, a les 18.30 h, de Plaça Universitat. En acabar, tindrà lloc una festa popular.

Pel que fa a l’FLG-Associació de Famílies LGTBI, el mateix diumenge 26, ha organitzat una gimcana al Parc de la Ciutadella (11.00 h), un circuit de proves que acabarà amb un dinar en família (13.30 h) i una desfilada sobre rodes (16.00 h) que recorrerà la Ronda de Sant Pere i finalitzarà a Plaça Universitat amb la lectura del manifest de l’entitat (17.00 h).

L’endemà, diumenge 27, les famílies LGTBI es traslladaran al Parc d’Atraccions del Tibidabo, on seguiran les celebracions de l’Orgull amb activitats per a tots els públics.

Per la seva banda, les entitats del Consell Municipal LGTBI es trobaran dilluns 28 de juny, a les 10.30 h, a la Superilla de Sant Antoni (cruïlla dels carrers Parlament i Comte Borrell), on tindrà lloc la lectura d’un manifest conjunt. Tot seguit, a les 12.30 h, la celebració es traslladarà a la Plaça de Sant Jaume, on tindrà lloc la tradicional penjada del penó al balcó de l’Ajuntament.

Torna l’Orgull de la Trini

El 10 de juliol, està prevista la segona edició de l’Orgull de la Trini, l’Orgull LGTBI de la Trinitat Vella. Al llarg de tota la jornada, l’Ateneu Lliure Pensament acollirà una jornada reivindicativa i festiva a parts iguals, amb ràdio en directe, batucada, mostra d’entitats, exposicions, concurs de drags, concerts i moltes més sorpreses. Per assistir-hi caldrà haver-se registrat prèviament. Podeu informar-vos de la programació aquí.