El Centre LGTBI de Barcelona, en col·laboració amb el col·lectiu audiovisual Las Pibas REC, tanca avui la sèrie “Diàlegs intergeneracionals” amb el cinqué i últim episodi de la sèrie, que proposa una mirada sobre els reptes de futur per al col·lectiu LGTBI.
L’auge del feixisme, la interseccionalitat, la revisió dels privilegis, l’atenció a les persones migrades i no binàries, les persones grans LGTBI, la cura de la salut sexual, o l’ofensiva dels discursos d’odi són algunes de les principals qüestions que assenyalen lis activistes de diferents generacions que conversen en aquest darrer episodi.
A la sèrie han participat:
– Jordi Petit, històric activista LGTBI durant la dictadura franquista i coordinador del Front d’Alliberament Gai de Catalunya entre 1980 i 1986, i Alfred_marven, integrant de l’organització LGTBI Futch club, sorgida durant el confinament per la pandèmia de Covid-19 l’any 2020.
– Sofia Bengoetxea, activista trans i pels drets de travestis i crossdressers, i Zoe Grks, baixista, biòleg, formador, poeta, mànager i productor, trans enby, roig, autista i bisexual.
-Bárbara Ramajo, activista lesbofeminista y doctora en estudis de Gènere, Diferència i Alteritat per la Universitat de Barcelona, i Anna Sardà, musicòloga, antropòloga, precària de la cultura i baixista al grup Roba Estesa.
-Dolo Pulido, activista de l’espai feminista Ca La Dona, i La Hipogrifa, drag queen, performer i integrant del grup musical Las Marikarmen.
-Joaquim Roqueta, activista LGTBI, VIH i pels drets humans i president de l’entitat Gais positius, i a Dana Domènech, comunicadora cultural i militant a una organització trans.
La sèrie “Diàlegs intergeneracionals” és un documental en càpsules de vídeo que vol servir com a eina per reflexionar sobre la memòria històrica LGTBI i mirar cap als reptes de futur.
El projecte s’emmarca dins del cicle de programació “Memòria. Absències i presències” del Centre LGTBI de Barcelona, i proposa un recorregut sobre les trajectòries dels activismes LGTBI, tant a nivell històric com en l’actualitat, amb converses entre dues persones d’edats i generacions diferents per intercanviar punts de vista, contextos i lluites.
Totes les càpsules han estat gravades, editades i postproduïdes pel col·lectiu Las Pibas REC, productora audiovisual de dones, lesbianes, trans, travestis i persones no binàries basada a Barcelona.