Càpsules formatives sobre adolescències trans i com acompanyar l’exploració de gènere en temps d'incertesa

14/10/2022 - 10:47

L’Ajuntament de Barcelona organitza durant el mes de novembre un cicle de càpsules formatives al voltant de la recerca “Adolescències trans. Acompanyar l’exploració de gènere en temps d’incertesa"

Les sessions tindran lloc durant el mes de novembre al Centre LGTBI de Barcelona i per assitir-hi caldrà inscripció prèvia

L’Ajuntament de Barcelona organitza durant el mes de novembre un cicle de càpsules formatives al voltant de la recerca “Adolescències trans. Acompanyar l’exploració de gènere en temps d’incertesa”realitzada per l’equip d’investigació de la Universitat de Vic, Noemí Parra i Miquel Missé.

L’objectiu de les càpsules formatives és aportar recursos i reflexions orientades a millorar l’acompanyament d’aquestes experiències, donar eines perquè les i els professionals dels serveis específics puguin millorar els acompanyaments a les i els adolescents trans. També s’adrecen a persones que acompanyen en contextos més generalistes, com ara instituts, centres de salut o serveis socials.

Les sessions abordaran diferents elements clau per entendre com operen les normes de gènere i  sexualitat en aquesta generació, com es gestionen els malestars i la incertesa, quin lloc ocupa el cos en les seves experiències o com hi influeix el grup d’iguals.

La recerca de Parra i Missé neix davant d’una realitat tangible: l’important augment de les transicions en l’adolescència i la manca de treballs, almenys en el context europeu, que analitzin aquesta realitat de manera complexa. Aquests i aquestes joves són conscients del nivell de soroll mediàtic que hi ha al voltant d’aquests processos, i també de les contradiccions i les incerteses que generen aquestes experiències. La investigació ha posat en comú les veus de les i els protagonistes, les seves famílies i els equips de professionals que acompanyen els joves en el recorregut.

Les sessions formatives es duran a terme al Centre LGTBI de Barcelona, al carrer Comte Borrell 22 de Barcelona, en les dates següents:

  • Càpsula formativa sobre adolescències trans per a professionals de serveis socials: 15 de novembre d’11 a 14 h.
  • Càpsula formativa sobre adolescències trans per a professionals de la salut:  22 de novembre d’11 a 14 hores.
  • Càpsula formativa sobre adolescències trans adreçada a professionals de serveis juvenils:  29 de novembre d’11 a 14 h.
  • Càpsula formativa sobre adolescències trans oberta a persones interessades: 24 de novembre de 17 a 20 hores.

**Us informem que s’ha cobert el nombre màxim de places per assistir a les càpsules formatives i que es tanca el procés d’inscripció