Commemorem el Dia contra l’LGTBI-fòbia als esports

19/02/2024 - 12:43

El 19 de febrer es recorda la lluita contra la discriminació LGTBI-fòbica a la pràctica esportiva

El 19 de febrer és el Dia contra l’LGTBI-fòbia als esports. La data commemora el naixement de Justin Fashanu, un jugador nigerià de la la lliga anglesa de futbol, que va rebre pressions en declarar públicament la seva homosexualitat i, finalment, es va acabar suïcidant.  

Des del Centre LGTBI de Barcelona commemorem aquesta data recuperant les converses de la Jornada Anual “Dissidències en joc”, que vam celebrar el novembre de 2023, i que va girar al voltant de les dissidències sexuals, afectives i de gènere en el món dels esports.  

En aquesta jornada, vam conèixer diferents experiències autogestionades de persones dissidents que s’organitzen al voltant de diferents esports com el futbol, la boxa o el vólei, entre altres, i que han aconseguit crear espais segurs per entrenar, jugar, compartir i competir.  

També vam debatre sobre les adaptacions i les barreres arquitectòniques que es poden trobar als vestuaris, lavabos o dutxes d’equipaments com poliesportius o gimnasos, quins impactes tenen en les persones dissidents i quines alternatives i solucions es poden plantejar.  

Per últim, també ens vam fer preguntes sobre els models de masculinitat que es troben presents a les pràctiques esportives organitzades des de les dissidències. 

Pots reviure els debats i les reflexions de la Jornada “Dissidències en joc” des del canal de Youtube del Centre LGTBI de Barcelona.