Commemorem el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust amb la projecció de “Párrafo 175”

26/01/2024 - 10:38

Dissabte 27 de gener es commemora la diada que recorda l’alliberament del camp nazi d’Auschwitz-Birkenau

Aquest dissabte 27 de gener es commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. La data recorda el dia de l’alliberament del camp nazi d’Auschwitz-Birkenau l’any 1945.  

Les persones LGTBIQA+ van ser un dels col·lectius víctimes de l’Holocaust, per la qual cosa tenen participació en aquesta diada de memòria històrica.  

En commemoració d’aquesta data, el Centre LGTBI de Barcelona acollirà la projecció del documental “Párrafo 175” (2000), que recull les històries de diverses persones que van patir la persecució nazi a conseqüència de l’article 175 del codi penal alemà, que castigava l’homosexualitat. 

La projecció es farà el divendres 2 de febrer, a les 18:30 hores, a la sala d’actes del Centre LGTBI de Barcelona (Comte Borrell, 22). El documental es projectarà en la seva versió original, amb subtítols en castellà. L’activitat està organitzada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya.  

Exposició a La Model 

També en el marc d’aquesta commemoració, aquest divendres 26 de gener s’inaugura l’exposició “Dones a Ravensbrück”, que proposa un recorregut per la història d’aquest camp i ofereix algunes claus per entendre la deportació de dones als camps nazis, així com la memòria que n’ha quedat i que cal preservar. L’exposició està organitzada per l’Amical Ravensbrück, i es podrà veure a La Model fins el 25 de febrer.