Descobreix les guanyadores del I Concurs d’Il·lustració "Acolorim la diversitat"

03/11/2020 - 15:14

L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 10 de novembre.

Els premis es lliuraran el proper 10 de novembre.

El I Concurs d’Il·lustració “Acolorim la diversitat” ja té guanyadores. El jurat del certamen, format per Susanna Martín, Elsa Ruiz, Nazareth dos Santos, Javier Rubín Grassa i Natàlia Wuwei, ha fet públic el seu veredicte després de valorar els 25 treballs presentats a la convocatòria. Entre altres qüestions s’han tingut en compte aspectes com el grau d’adequació de les obres a l’objectiu del certamen, la capacitat per mostrar la diversitat del col·lectiu LGTBI, la sensibilitat respecte a les discriminacions per raons d’afectivitat, sexualitat i/o gènere i el potencial dels treballs com a mitjà de sensibilització, visibilització i reflexió.

1r premi: “Cobretaula de la iaia”, de Nil Molina Rebrà. El jurat ha volgut destacar l’eficàcia a l’hora de transmetre una història que evoca a les xarxes familiars i de suport amb què compten les persones LGTBI. L’obra destaca per la posada en valor les diversitats ètnica i corporal i la mirada intergeneracional. Rebrà un lot de material artístic per valor de 150 euros.

2n premi: “Familia escogida”, de Belo C. Atande i Carla Gallén. El jurat ha destacat la tècnica emprada i la manera com s’intenta trencar amb els estereotips. També s’insisteix en la diversitat de relacions que mostra. Rebrà un lot de material artístic per valor de 100 euros.

3r premi: “Golden slumbers”, de Daniel Torrent Riba. S’ha valorat l’estil, la paleta de colors i la sensibilitat emprada en l’execució d’una obra que mostra un instant íntim allunyat d’estereotips. Rebrà un lot de material artístic per valor de 50 euros.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 10 de novembre a les 18.30 h. El podreu seguir telemàticament a través de YouTube.