El 31 d’octubre i l’1 de novembre el Centre LGTBI de Barcelona tanca per pont

28/10/2022 - 12:48

Tancament per pont. El Centre LGTBI de Barcelona tanca les seves instal·lacions el dilluns 31 d’octubre i el dimarts 1 de novembre, amb motiu del festiu del primer de novembre.

El Centre LGTBI de Barcelona tanca les seves instal·lacions el dilluns 31 d’octubre i el dimarts 1 de novembre, amb motiu del festiu del primer de novembre.

El Centre LGTBI de Barcelona tancarà les seves instal·lacions el dilluns 31 d’octubre i el dimarts 1 de novembre, amb motiu del festiu del primer de novembre. El dimecres 2 de novembre, el Centre obrirà en el seu horari habitual (de 10 a 14 hores, i de 15:30 a 20:30 hores) per continuar prestant els seus serveis. 

Les celebracions del 31 d’octubre i l’1 de novembre són compartides per persones de cultes, tradicions i creences diverses. 

Aquestes dates ens connecten amb la màgia, el misteri, les pors i tot allò que és ocult, però també amb les absències, els dols, la mort i els seus rituals. I són precisament aquestes temàtiques, junt amb altres com l’atzar i les dissidències, les que ens convoquen a reflexionar durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, dins del cicle sobre “Espiritualitats” del Centre LGTBI. 

La mort, entesa com un trànsit, com una gran transformació, és una de les grans qüestions que ens travessen en aquest cicle, i sobre la qual volem obrir una conversa plena d’interrogants.  

Què passa quan mor una persona queer?
Com podem acompanyar el final de la vida de les persones dissidents?
Quins reptes i potencialitats ens presenta l’espiritualitat en el morir?
Com podem ritualitzar la mort més enllà de les institucions i la burocràcia que obstaculitzen els ritus de pas? 
Quines cerimònies, sabers, experiències, relats i cosmovisions podem explorar al voltant del final de la vida? 
Com podem trobar espiritualitats on tots els afectes i les identitats siguin possibles i celebrats? 

Al voltant d’aquestes preguntes ens trobarem en dues activitats:  

”Morir guay” (29 de novembre, 18h). Taula rodona a càrrec de DU-DA, col·lectiu que fa preguntes sobre els modes de cohabitar per imaginar altres presents-futurs possibles des de sensibilitats crítiques. Amb entrada lliure fins a completar aforament. 

”Morir queer”(14 de desembre, de 16 a 20h). Formació per a persones que n’acompanyen d’altres en el final de les seves vides. A càrrec de Som Provisionals, col·lectiu de persones que treballen per viure la mort de manera autogestionada i sobirana. Places exhaurides. 

Podeu consultar la resta d’activitats del cicle en aquest enllaç. 

Destigem un bon pont a tothom i ens retrobem dimecres 2 de novembre!