El Centre LGTBI celebra Sant Jordi amb la trobada literària "Lectures dissidents"

16/04/2021 - 15:56

Sant Jordi. Ian Bermúdez, Yannick Garcia, Pol Guasch, Maria Rodó-Zárate i Raquel Santanera participen a l'acte, que està organitzat amb la col·laboració de l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

El Centre LGTBI s’avança a la Diada de Sant Jordi organitzant una trobada literària que ens permetrà conèixer les darreres obres de diferents escriptors i escriptores. L’acte, que porta per títol “Lectures dissidents: literatura LGTBIQ catalana” està organitzat amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). El podreu seguir en directe el dimarts 20 d’abril, a les 18.00 hores, a través de YouTube.

L’activitat, presentada per Anna Pantinat, vocal de l’AELC, comptarà amb la participació dels següents autors i autores:

  • Ian Bermúdez. Poeta, escriptor i traductor. Ha escrit el llibre de poesia Ser h(u)ome*∞(à) i la novel·la gràfica Tránsito. Està treballant en el seu primer recull de contes i en la seva segona novel·la gràfica.
  • Yannick Garcia. Traductor del llibre d’Ocean Vuong En aquest món, per un moment, som grandiosos, un fenomen mundial de les escriptures queer.
  • Pol Guasch.  És autor del poemari Tanta gana (Premi Francesc Garriga) i de la novel·la Napalm al cor, (Premi Llibres Anagrama de novel·la).
  • Maria Rodó-Zárate. Investigadora universitària i assagista. Parlarà del seu nou llibre,  Interseccionalitat. Desigualtats, llocs i emocions. 
  • Raquel Santanera. Poeta. És autora de dos llibres que busquen desmuntar els binarismes de gènere i els especismes, així com fer una exploració dels límits de la naturalesa humana tal com l’hem concebuda fins avui: Teologia poètica d’un sol ús, en què proposa el seu “Manifest babaista”, i De robots i màquines o un nou tractat d’alquímia.