El Centre LGTBI de Barcelona llança la sèrie de càpsules de vídeo “Diàlegs intergeneracionals”

14/12/2021 - 12:09

El Centre LGTBI de Barcelona, amb la col·laboració del col·lectiu audiovisual Las Pibas REC, presenta “Diàlegs intergeneracionals”, una sèrie documental en càpsules de vídeo.

El Centre LGTBI de Barcelona, amb la col·laboració del col·lectiu audiovisual Las Pibas REC, presenta “Diàlegs intergeneracionals”, una sèrie documental en càpsules de vídeo que vol servir com a eina per reflexionar sobre la memòria històrica LGTBI i mirar cap als reptes de futur.

La sèrie, emmarcada dins del cicle de programació “Memòria. Absències i presències” del Centre LGTBI de Barcelona, proposa un recorregut sobre les trajectòries dels activismes LGTBI, tant a nivell històric com en l’actualitat, amb converses entre dues persones d’edats i generacions diferents per intercanviar punts de vista, contextos i lluites:

Jordi Petit, històric activista LGTBI durant la dictadura franquista i coordinador del Front d’Alliberament Gai de Catalunya entre 1980 i 1986, i Alfre_marven, integrant de l’organització LGTBI Futch club, sorgida durant el confinament per la pandèmia de Covid-19 l’any 2020.

– Sofia Bengoetxea, activista trans i pels drets de travestis i crossdressers, i Zoe Grks, baixista, biòleg, formador, poeta, mànager i productor, trans enby, roig, autista i bisexual.

-Bárbara Ramajo, activista lesbofeminista y doctora en estudis de Gènere, Diferència i Alteritat per la Universitat de Barcelona, i Anna Sardà, musicòloga, antropòloga, precària de la cultura i baixista al grup Roba Estesa.

-Dolo Pulido, activista de l’espai feminista Ca La Dona, i La Hipogrifa, drag queen, performer i integrant del grup musical Las Marikarmen.

-Joaquim Roqueta, activista LGTBI, VIH i pels drets humans i president de l’entitat Gais positius, i a Dana Domènech, comunicadora cultural i militant a una organització trans.

La primera de les càpsules, que s’estrena avui, proposa un debat sobre els punts de partida, els inicis en l’activisme LGTBI de les diferents persones entrevistades, quins van ser els seus principals referents, i quins han estat els seus principals espais de resistència.

La resta de càpsules, que aborden temes com la visibilitat, els eixos d’interseccionalitat, les aliances o els reptes per al futur s’estrenaran cada dilluns entre finals de 2021 i inicis de 2022, segons el següent calendari:

  • 11 de gener: “Visibilitzant lluites”
  • 18 de gener: “Interseccionalitat i aliances”
  • 25 de gener: “Recorreguts,: diferències i contextos”
  • 1 de febrer: “Reptes per al futur”

Les càpsules s’estrenaran al web del Centre LGTBI de Barcelona i al Canal de Youtube , i estaràn disponibles també a través dels perfils de Facebook, Instagram i Twitter.

Totes les càpsules han estat gravades, editades i postproduïdes pel col·lectiu Las Pibas REC, productora audiovisual de dones, lesbianes, trans, travestis i persones no binàries basada a Barcelona.