Espiritualitats, religions i sexoafectivitats fora de la norma: un viatge pel temps pels carrers de Barcelona

18/10/2022 - 12:24

Ruta guiada. Activitat amb les places exhaurides.

Amb les rutes guiades posarem cos i ànima a disposició del guia i ens endinsarem en un recorregut per les empremtes que han deixat a la ciutat de Barcelona les religions i espiritualitats amagades, clandestines i al marge de l’hegemonia catòlica. 

El 29 d’octubre comencem amb les rutes guiades a càrrec de Barcelona Rebelde, una de les primeres activitats del cicle d’activitats “Espiritualitats”, amb el qual volem recuperar l’espiritualitat com a camí d’alliberament personal i col·lectiu. 

Amb aquesta activitat posarem cos i ànima a disposició del guia i ens endinsarem en un recorregut per les empremtes que han deixat a la ciutat de Barcelona les religions i espiritualitats amagades, clandestines i al marge de l’hegemonia catòlica. 

Com si es tractés d’un viatge pel temps, caminarem per un entramat de carrers que ressegueixen les visions de la sexualitat i l’afectivitat en diferents tradicions espirituals i com es relacionen amb la persecució envers les dones i les dissidències sexuals.

La ruta posa èmfasi en les històries d’opressió i la resistència d’algunes tradicions espirituals, com la lluita del cristianisme contra el paganisme, la persecució contra el poble gitano, les religions oprimides per l’esclavisme, l’expulsió dels jueus, la cacera de bruixes, la repressió portada a terme per la Santa Inquisició o, en temps més recents, la campanya del nacionalcatolicisme franquista contra les dissidències religioses, espirituals o sexeafectives

El viatge també es detindrà en altres aspectes com la relació entre els càtars i l’asexualitat, la maçoneria o l’espiritisme a la Barcelona industrial, en un recorregut pels històrics barris del Born i la Ciutat Vella.

Portal
Recorregut guiat amb inscripció prèvia a inscripcions@centrelgtbibcn.org

Dies: 29 d’octubre, 5 i 12 de novembre, 3 i 17 de desembre
Horari: d’11 a 13h

Punt de trobada: Porta Centre Cívic Convent de Sant Agustí. C/del Comerç, 36
Punt de finalització: Rambla dels Caputxins, 45

Per a persones a partir dels 14 anys 

A càrrec de Salvador Lou, historiador especialitzat en història social i creador del projecte Barcelona Rebelde, una sèrie d’itineraris sobre el rol de les de baix, les dissidències i els sectors subalterns al nostre passat.