Un espai on s’ofereixen materials educatius i divulgatius sobre la Salut Sexual i els Drets Sexuals i Reproductius de les Persones amb Diversitat Funcional. Els continguts estan dirigits a persones professionals i al públic general.
Sidastudi és una associació sense ànim de lucre que col·labora en la transformació social des de 1987 a través de la promoció de sexualitats saludables.
Disposa d’una pàgina web pròpia que ofereix, entre altres, materials educatius sobre educació sexual, promoció de la salut sexual i els drets sexuals i reproductius, a l’espai ‘zona pedagògica’. Aquests recursos van dirigits tant a la ciutadania en general com a professionals.
En aquest apartat hi ha un espai dedicat a les persones amb diversitat funcional que inclou:
- Materials sobre educació sexual, igualtat de gènere, diversitat sexual i de gènere, diversitat cultural, infeccions de transmissió sexual, mètodes barrera i anticonceptiu, bullying LGTBIfòbic i prevenció de violències masclistes. Aquests continguts coincideixen amb els de l’apartat de jovent en tant que es considera que en l’àmbit de la sexualitat, la diversitat ha d’estar incorporada de manera transversal.
- Material per promoure el dret al desig i al plaer sexual, dret a prendre decisions reproductives lliures i responsables, dret a una vida lliure de violències masclistes, dret a la llibertat sexual i dret a rebre una educació sexual. Destaquem els documents ‘Cossos il·limitats, plaers infinits’, ‘La negociació de la sexualitat en la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat’ i ‘Els drets sexuals des de la mirada de Nacions Unides: la sexualitat de les persones amb diversitat funcional’.
- Materials que poden ser d’interès en relació a les persones amb diversitat cognitiva/intel·lectual, diversitat física, diversitat sensorial, salut mental, àmbit familiar i bones pràctiques.
- Materials que poden ser d’interès per a o en relació a les persones amb diversitat cognitiva/intel·lectual, diversitat física, diversitat sensorial, salut mental, àmbit familiar i bones pràctiques. Alguns exemple són, els materials seleccionats per la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) amb l’objectiu de visibilitzar les experiències sexuals de persones amb sordesa i sordceguesa o ‘Indiscutible: reflexions pel canvi social’ de les fundacions Pere Mitjans i Vicki Bernadet que busca visibilitzar la vivència de la sexualitat de les persones amb diversitat cognitiva.
- Continguts per conscienciar als i les professionals sobre la necessitat de la socialització sexual i afectiva de les persones amb diversitat funcional com un dret humà bàsic i legítim. És el cas de ‘Sexualitat sense barreres’ de María Mercedes Monjaime, publicat l’any 2016.
Els materials de la zona pedagògica han estat seleccionats amb la col·laboració de diferents entitats i administracions expertes, entre elles l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.
Fruit d’aquesta col·laboració amb l’IMPD també es va realitzar una revisió i millora de l’accessibilitat de la web.