Noves maletes educatives per tractar la diversitat a les aules

18/01/2021 - 17:53

Recurs pedagògic. Materials per acompanyar l'alumnat LGTBI

A la biblioteca Juan Marsé – El Carmel aquest curs 2020-2021 estrenem un nou recurs pensat per a les escoles i instituts, dues maletes viatgeres molt especials per treballar conceptes i realitats del dia a dia que no es solen tractar a les aules.

Les Maletes DiSAG són un recurs educatiu per treballar la diversitat sexo-afectiva i de gènere format per dos lots de llibres i un espai virtual amb propostes d’activitats i recursos adreçats al personal docent i a l’alumnat de totes les edats. La Maleta DiSAG Infantil (per a l’alumnat d’entre 4 i 12 anys) i la Maleta DiSAG Jove (per a l’alumnat de 12 a 16 anys) es poden prestar juntes o per separat.

La manca de referents LGTBI a les escoles genera patiment, inseguretat, sensació d’aïllament i fomenta l’assetjament cap a qui no segueix la norma. Aquest recurs està pensat per ajudar a crear un entorn segur a les aules que fomenti el respecte per la diversitat a través de la lectura.

Per reservar les Maletes, cal adreçar-se a la Biblioteca Juan Marsé – El Carmel, que les presta per períodes de 2 mesos als centres educatius. Trobareu tota la informació i l’accés a l’espai virtual a través d’aquest enllaç.