Obrim les inscripcions de la ruta per la putibarcelona trans* del 18 de març

01/03/2023 - 10:59

PLACES EXHAURIDES! L'1 d'abril obrim les inscripcions per la ruta del 15 d'abril

Places exhaurides. Obrim inscripcions per la propera ruta l'1 d'abril. Per reservar la teva plaça hauràs d'enviar un correu a inscripcions@centrelgtbibcn.org

Algun cop t’has demanat com ha estat la història de les treballadores sexuals a Barcelona? Amb aquesta ruta et proposem resseguir les cicatrius que segles de persecucions i clandestinitats han deixat a la pell vibrant de la ciutat.  

La ruta parteix de la Rambla del Born per investigar els secrets que s’amaguen rere les carasses de pedra que custodien els carrerons d’aquest barri, marcat per la presència de treballadores sexuals i per la seva proximitat al port de Barcelona. 

El recorregut volta per carrers estrets per recordar les històries de prohibició però també de resistència de les prostitutes, en una narració esquitxada d’anècdotes, dates, llegendes i fets reals. 

Sortirem del barri per descobrir les marques al marbre dels portalons de la Rambla de Santa Mònica, i com aquesta via va acollir una de les primeres manifestacions pels drets LGTBI de les quals hi ha constància, molt abans d’Stonewall i de la històrica mobilització del 1977. 

També repassarem la història de vaivens entre la legalització i la il·legalització de la prostitució a l’Estat espanyol, entre altres fites. I recordarem com les treballadores sexuals trans han inspirat les obres d’artistes diversos com Jean Genet.  

Ens guiarà amb la seva desimboltura Violet Ferrer, dona trans de 44 anys que encarna moltes de les històries que relata, connectant-les amb la seva pròpia experiència i els seus coneixements. Ferrer és integrant de la companyia de teatre Tirititranstranstrans, que busca visibilitzar els drets de les dones trans i combatre els prejudicis mitjançant les arts escèniques.  

T’animes a fer una putivuelta amb nosaltres? 

Duració de l’activitat: 2 hores
Horari: d’11h a 13h
Punt de trobada: Passeig del Born, 32
Punt de finalització: Rambla dels Caputxins, a l’alçada del carrer Nou de la Rambla 

Activitat gratuïta.
Les places per aquesta activitat ja s’han exhaurit!
Atentis a l’1 d’abril perquè obrirem les inscripcions per la darrera ruta del 15 d’abril