Reviu la Jornada “Repensar les masculinitats al cos de Bombers de Barcelona"

10/02/2023 - 14:06

Per tots aquells que no van poder assistir en directe a la Jornada, ja és disponible en vídeo la ponència de l'escriptor Roy Galán, sobre com fomentar masculinitats més plurals dins del cos de bombers.

Per tots aquells que no van poder assistir en directe a la Jornada, ja és disponible en vídeo la ponència de l'escriptor Roy Galán, sobre com fomentar masculinitats més plurals dins del cos de bombers.

El 26 de gener de 2023 es va dur a terme a l’Espai Bombers de Barcelona la jornada tècnica “Repensar les masculinitats al cos de Bombers de Barcelona”, coorganitzada per Bombers de Barcelona i la Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu de la trobada va ser reflexionar sobre la figura del bomber en la societat, molt associada a la masculinitat tradicional, i com fomentar masculinitats més plurals dins del cos de Bombers per col·laborar a impulsar la igualtat en la societat.

L’obertura de la jornada va ser a càrrec de Sebastià Massagué, cap del cos de Bombers de Barcelona, que va emmarcar la tasca que està duent a terme Bombers de Barcelona en temes de gènere. Tot seguit, Sonia Ruiz, directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps, va exposar la necessitat i l’aposta municipal de treballar les masculinitats com a part de les polítiques de transversalitat de gènere.

La ponència principal va ser a càrrec de Roy Galán, llicenciat en Dret, escriptor, articulista i activista feminista i LGTBI+, que va explicar com es construeix i es reprodueix la masculinitat en l’àmbit social, i quins impactes té en la construcció de la idea de bomber i de la tasca que bombers i bomberes duen a terme.

Per acabar, Víctor Molinet, cap de la Unitat Normativa i Prestacional i referent de transversalitat de gènere al cos de Bombers, va exposar les línies de treball encetades i futures al cos de Bombers en matèria de gènere. Albert Batlle Bastardas, cinquè tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, va tancar la jornada amb un agraïment per la tasca feta i va animar a continuar incorporant la perspectiva de gènere a la feina que fan bombers i bomberes.

La jornada, que es dirigia principalment a bombers i bomberes, però que estava oberta a tota la ciutadania, va ser un èxit de participació: un total de 150 persones la van seguir presencialment o telemàticament.

Podeu accedir al contingut de la jornada a través de l’enllaç següent:

https://www.youtube-nocookie.com/embed/T-rfUZUxwNw?theme=light&color=white&rel=0&showinfo=0&autoplay=0&rel=0