Afectacions a la mobilitat als carrers de Sicília i de Sardenya per les obres del tramvia

12/06/2023 - 10:53

Els encreuaments de l’avinguda Diagonal amb els carrers de Sicília i de Sardenya estaran tallats al trànsit rodat.

Els encreuaments de l’avinguda Diagonal amb els carrers de Sicília i de Sardenya estaran tallats al trànsit rodat.

Continuen les obres de connexió del tramvia a l’avinguda Diagonal i per l’execució de la plataforma tramviària, durant les properes setmanes, els encreuaments de l’avinguda Diagonal amb els carrers de Sicília i de Sardenya estaran tallats al trànsit rodat.

Afectacions al carrer de Sicília amb Diagonal

Entre el 18 de juny i fins a mitjans d’agost, es talla el carrer de Sicília, entre el carrer d’Aragó i el lateral muntanya de l’avinguda Diagonal. La circulació es desviarà pel carrers d’Aragó, Roger de Flor i València, on el recorregut es reincorporarà, de nou, al carrer de Sicília. La circulació de bicicletes no es veurà afectada i es facilitaran itineraris alternatius.

D’altra banda, entre el 17 i el 23 de juliol, el tram del carrer de Sicília i el tram lateral muntanya de l’avinguda Diagonal quedarà en atzucac, sense sortida. L’accés i sortida del carrer de Sicília es farà des del carrer de València i pel lateral muntanya de l’avinguda Diagonal es farà des de la incorporació del carrer d’Aragó i de Sardenya.

Afectacions al carrer de Sardenya

En les mateixes dates, es realitzarà un tall al carrer de Sardenya entre el carrer d’Aragó i el lateral mar de l’avinguda Diagonal. El desviament de la circulació es farà pels carrers d’Aragó, Nàpols, Consell de Cent  amb  posterior reincorporació  pel carrer de Sardenya. Per facilitar l’accés als guals i serveis, provisionalment, es canvia el sentit de la circulació d’un tram del
carrer de Sardenya i del lateral de l’av. Diagonal.
El carril bici continuarà recte sense restriccions, amb possibles desplaçaments en funció de l’evolució de les obres.

Restriccions als carrers d’Aragó i Marina

Aquestes actuacions també implicaran una reducció de la capacitat de circulació al carrer d’Aragó que passarà de cinc carrils i un carril bus a tres carrils i un per a l’autobús fins a mitjans de juliol. I fins a principis de setembre els tres carrils de circulació de vehicles passaran a ser dos, mantenint el carril bus en el tram entre abans de la cruïlla amb el carrer de Sardenya, fins passada la cruïlla amb l’avinguda Diagonal. La circulació de bicicletes es desviarà pel mateix entorn d’obres.

Al carrer de Marina, fins a finals de juliol es canvia la zona d’afectacions de les obres, tot i que es mantenen tres carrils de circulació. Però des de finals de juliol i fins a principis de setembre, la capacitat es reduirà a dos carrils de circulació en el tram compres entre els carrers del Consell de Cent i Aragó. El pas de bicicletes i de vianants s’elimina del costat Llobregat d’aquest carrer i s’habilitarà pel costat Besòs.