Afectacions a la mobilitat per les obres del tramvia durant els propers mesos

13/06/2022 - 17:08

Aquest estiu continuen les obres per a unificar la xarxa de tramvia a la ciutat a través de l’avinguda Diagonal. Afectaran, a diversos punts la mobilitat de la ciutat, amb alteracions del trànsit i canvis en la circulació de busos i bicis.

Aquest estiu continuen les obres per a unificar la xarxa de tramvia a la ciutat a través de l’avinguda Diagonal. Afectaran, a diversos punts la mobilitat de la ciutat, amb alteracions del trànsit i canvis en la circulació de busos i bicis.

Avinguda Diagonal, des de Gran Via fins al carrer de Lepant

Del 27 de juny al 22 de juliol, les actuacions a la cruïlla del carrer de Castillejos amb l’avinguda Diagonal comportaran talls de circulació del carrer de Castillejos des d’aquest encreuament, permetent només accés a veïnat i serveis. El desviament es farà pels carrers d’Aragó, Lepant i Gran Via de les Corts Catalanes, i des de la cruïlla del carrer de Castillejos amb el del Consell de Cent.

Es retirarà el cordó de serveis de la banda mar de l’avinguda Diagonal entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer de Lepant, habilitant-se com a únic carril de circulació en aquest costat.

Pel que fa a la circulació de bicicletes, la continuació del carril bici es farà per la rambla central de l’avinguda Diagonal, connectant amb els carrils bici dels carrers de Padilla i Cartagena.

Les actuacions també afectaran a la parada de núm. 3623 de bus (Castillejos – Enamorats), que es traslladarà abans de la cruïlla dels carrers de Castillejos i Aragó.

Del 25 de juliol al 18 d’agost, les afectacions es traslladen a la cruïlla del carrer de Padilla amb l’avinguda Diagonal i es faran per meitats:

  • Del 25 de juliol al 5 d’agost, ocupació del costat Llobregat de la cruïlla. Es deixarà habilitat un carril de circulació pel costat Besòs. Es tallarà el gir en sentit pujada des del lateral mar de l’avinguda Diagonal cap al carrer de Padilla.
  • Del 5 al 18 d’agost, ocupació del costat Besòs de la cruïlla. Es deixarà habilitat un carril de circulació pel costat Llobregat. La circulació de bicis es traslladarà al costat Llobregat.

Del 23 de juliol al 19 de setembre, les actuacions seran a la cruïlla entre la Gran Via de les Corts Catalanes i la Rambla dels Encants. Es mantindrà habilitat un carril de circulació per sentit a la Gran Via. La circulació s’anirà desviant segons conveniència dels treballs.

 

Avinguda Diagonal, des del carrer de Lepant fins al carrer de Nàpols

A partir del 14 de juny, ampliació de les ocupacions actuals, corresponents a la banda de mar dels carrers de Nàpols i Sicília, la illeta banda mar de l’avinguda Diagonal amb carrers d’Aragó i Sicília, i la illeta del carrer de Marina amb el de Consell de Cent.

Aquesta ampliació comportarà el trasllat del carril bici en sentit Llobregat al llarg del tram afectat. Passarà de la banda mar a la banda muntanya, convertint-se en carril bici bidireccional.

El 3 de juliol, es faran treballs de pintat i fressat al carrer d’Aragó, entre els carrers de Sardenya i de la Marina, i al carrer de la Marina, entre el carrer de l’Aragó i el de Consell de Cent que comportaran talls de carrils però sempre amb dos carrils de circulació.

Un cop realitzats aquests treballs, quedarà ocupada tota la calçada central de l’avinguda Diagonal, entre els carrers d’Aragó i Marina. Només es deixarà habilitada la circulació pel carrer de Sardenya, amb dos carrils de circulació.

També s’ocuparan les calçades de mar i muntanya de l’avinguda Diagonal, entre els carrers de la Marina i Lepant, deixant habilitada la circulació pel carrer del Consell de Cent amb tres carrils de circulació.

 

Avinguda Diagonal, des del carrer de Nàpols fins al carrer de Girona

A partir del 14 de juny, l’ampliació de les ocupacions actuals comportarà ocupar la terciana banda mar de l’avinguda Diagonal, entre els carrers de Girona i de Nàpols. Això farà que el carril bici en sentit Besòs es desplaci a la banda muntanya, creant un carril bici bidireccional, en el tram entre el passeig de Sant Joan i el carrer de València.

Del 28 de juny al 12 de setembre, afectacions al carrer de València en el seu tram entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Roger de Flor. Quedaran habilitats només dos carrils de circulació, per banda muntanya, i s’anul·larà el carril bici.

Del 4 al 29 de setembre, es començarà a restablir la circulació a la banda mar del carrer de València. Quedaran habilitats dos carrils de circulació més un carril bus.