Compte enrere per iniciar les obres de la primera fase de la connexió tramviària

04/06/2021 - 14:10

Mobilitat i transports. S’inicia així la tramitació per adjudicar els treballs i iniciar les obres d’urbanització del tram Verdaguer-Glòries la tardor d’aquest any.

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) ha licitat els primers quatre lots de l’obra civil de la primera fase de la connexió de la xarxa tramviària i la seva urbanització.

La publicació de la licitació és el tret de sortida per adjudicar i iniciar els treballs i es produeix després que el passat mes de desembre el Consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona i el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM)  aprovessin el conveni de col·laboració per fer realitat aquest projecte. Ambdues parts han aprovat els projectes respectius de la primera fase de la unió dels tramvies (tram Verdaguer-Glòries) i la seva dotació pressupostària.

Amb aquesta licitació l’Ajuntament de Barcelona i l’ATM compleixen amb el compromís de licitar les obres abans de l’estiu i la voluntat de començar els treballs durant la tardor d’aquest mateix any.

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

Quatre lots de l’obra civil a licitació

Amb aquest primer pas es liciten quatre lots d’obra civil que permetran actuar en els àmbits següents:

  • Canòpia intercanviador: urbanització del parc Canòpia – àmbit tramvia- i fase 1 de l’ampliació vestíbul de l’estació de la L1 de Glòries – estructura de sota urbanització)
  • Tram comprès entre Gran Via i Lepant: urbanització de l’avinguda Diagonal en aquest tram i implantació de la xarxa tramviària
  • Tram comprès entre Lepant i Nàpols: urbanització de l’avinguda Diagonal en aquest tram i implantació de la xarxa tramviària.
  • Tram comprès entre Nàpols i Girona: urbanització de l’avinguda Diagonal (entre carrer de Nàpols i passeig de Sant Joan) i implantació de la xarxa tramviària (entre els carrers de Nàpols i Girona)

La durada de les obres, relacionada amb aquests quatre lots, és de 21 mesos.

Progressivament, durant les properes setmanes, s’aniran licitant la resta de lots fins arribar als nou lots d’obra que hi ha previstos.