Música en viu

Trànsits: Beleganjur

19.11.2022

Un dels elements musicals més característics d’Indonèsia és el gamelan, un conjunt instrumental format principalment per instruments de percussió, sobretot metàl·lics. Als gongs i els metal·lòfons de làmines s’afegeixen tambors i, depenent del tipus de gamelan, de la seva funció social i de la regió, flautes, instruments de corda pinçada o veu.
Aquest conjunt instrumental associat a les formes hinduistes prèvies a l’arribada de l’islam ocupa un lloc central principalment a les illes de Bali i Java, i la seva presència és fonamental a gairebé totes les celebracions, danses i representacions teatrals tradicionals.

El Museu de la Música de Barcelona compta amb un gamelan balinès en ús musical a partir del qual es va crear el grup Gamelan Barasvara, agrupació resident al Museu i dedicada a l’estudi i la interpretació de música balinesa, tant tradicional com contemporània.

En aquesta ocasió, el grup ha preparat, juntament amb els especialistes Kendra Stepputat i A.A.B.G. Krishna Putra Sutedja, un repertori basat en les tradicions del gamelan Beleganjur, un conjunt processional associat, entre d’altres, a les cerimònies de cremació, de purificació de l’ànima i de preparació per a la reencarnació dels difunts.

Programa de mà
 

Intèrprets

Gamelan Barasvara
Kendra Stepputat, codirecció
Anak Agung Bagus Gede Krishna Putra Sutedja, codirecció

 

Tots els concerts del cicle

Trànsits és un nou cicle creat conjuntament amb L'Auditori de Barcelona