Música en viu

Trànsits: La música de la Pasqua ortodoxa

02.04.2023

** Dijous 29 de març a les 18:30h al Museu de la Música, conversa al voltant de la música de l’església ortodoxa romanesa. Accés lliure amb reserva prèvia a reservesmuseu@auditori.cat. Aforament limitat.

La mística bizantina va donar una rellevància especial a la creença en la transmissió angelical dels càntics de l’Església. Les nombroses representacions dels cors angèlics al voltant del tron de Déu que podem trobar en els textos bíblics fan palesa la dimensió sonora del culte celestial. Per això, la música de la litúrgia ortodoxa està constituïda a partir de melodies que, transcrites i elaborades pels himnògrafs, es consideren ecos o models de la bellesa celestial.

A l’Església ortodoxa de Romania hi conflueix el llegat de diferents cultures d’arrel grega, llatina i eslava, i això es tradueix en una expressió musical única que combina la recitació a l’uníson amb un ric ventall d’estructures polifòniques.

La comunitat ortodoxa romanesa de Barcelona obre les portes de la parròquia de Sant Jordi per compartir i celebrar la litúrgia pasqual.
 

Ofici litúrgic (missa) en col·laboració amb l'Oficina d'Afers Religiosos i l'Església ortodoxa romanesa de Barcelona

 

Tots els concerts del cicle

Trànsits és un nou cicle creat conjuntament amb L'Auditori de Barcelona