Música en viu

Trànsits: Ukigumo

05.02.2023

** Dijous 2 de febrer a les 18:30 h al Museu de la Música, conversa ‘Poemes japonesos a la mort'. Un diàleg sobre la creació escènica’, amb Horacio Curti, Andrés Corchero i Jordi Alomar. Accés lliure amb reserva prèvia a reservesmuseu@auditori.cat. Aforament limitat.

El haiku és probablement una de les formes poètiques japoneses més conegudes entre nosaltres, però de cap manera l’única pràctica poètica dins de la cultura japonesa.

Jisei no ku és el nom que rep la tradició japonesa d’escriure un poema de comiat de la vida (jisei) just abans de morir. En alguns casos, l’escriptura d’aquest poema s’avançava al moment de la mort, mentre que, en d’altres, el poeta moria immediatament després de deixar el pinzell.
A partir d’una tria d’aquests textos, el ballarí i coreògraf Andrés Corchero i l’intèrpret de shakuhachi Horacio Curti inicien una exploració guiada per les poesies mateixes tot prenent la mort com una part més de la vida.

Ukigumo és l’espectacle resultant d’aquest diàleg entre la senzillesa dels poemes i l’apropament estètic de Curti i Corchero, fortament influenciat per l’estètica japonesa. Un espectacle en què el moviment, el so i la poesia comparteixen l’escena.

Intèrprets

Horacio Curti, shakuhachi
Andrés Corchero, dansa
Chiko Tanaka, artista convidada

PROGRAMA DE MÀ

Trànsits és un nou cicle creat conjuntament amb L'Auditori de Barcelona.

Tots els concerts del cicle: