La proposta de Calidoscopi 2018 vol ser fidel al mateix terme que l’inspira, és a dir, un carnaval colorista que tindrà com a eix central la literatura, des d’un punt de vista obert. Els barris del districte de Sant Andreu mostraran la seva creativitat des de les accions cíviques, la reflexió, la música i la literatura.

Amb plats forts com l’homenatge a Feliu Formosa, que acaba de rebre el Premi Sant Andreu, i que comptarà amb la presència de Joan Margarit, un altre clàssic de la poesia. També tindrem interessants propostes com la que reivindicarà la figura d’Enrique Morente, que va tenir una penya flamenca als nostres barris i que comptarà amb la participació del seu fundador,

Lluís Cabrera, també president del Taller de Músics, amb seu a Sant Andreu. Hi xerrarà abans d’un duet dels flamencs joves amb més projecció internacional, que interpretaran temes de Morente. Un concert de rap i de poemes de presó s’ubicarà a la presó de la Trinitat, i s’omplirà de sorpreses per als assistents.

Titelles per a totes les edats, xerrades, lectures, tallers, papiroflèxia, accions al carrer i els equipaments del districte concentraran una programació amb els ulls oberts al cel dels barris i a la participació ciutadana. Hem ideat el Calidoscopi Cultural per a tothom perquè creiem en una cultura arrelada a les persones, no aliena a la vida al carrer. Esperem que us pugueu afegir als actes més enllà de la simple contemplació. També ens alegrarà que us ho passeu tan bé com nosaltres preparant-los.

David Castillo

Comissari de Calidoscopi Cultural 2018