Rebre insults o amenaces masclistes a través de les xarxes socials, veure com comparteixen fotografies íntimes sense el nostre consentiment o, fins i tot, com entren al nostre mòbil o ordinador sense permís. Són tres exemples del que anomenem violències masclistes digitals, aquelles agressions que es perpetren a través d’internet, l’ordinador, els mòbils, les xarxes socials, etc., i que sovint tenen lloc combinades amb les violències masclistes presencials. Les violències masclistes digitals ja estan recollides a la llei catalana i aquesta guia vol ser un nou material de suport per fer-hi front.
Abans de començar, convé que ens preguntem: Són sempre segures les relacions digitals que tenim? Quines violències masclistes digitals podem patir? I quines violències poden perpetrar les nos tres parelles o exparelles? Fins a quin punt estem en risc? Com podem valorar i identificar aquestes violències digitals? Com podem continuar relacionant-nos en línia de forma segura? Com ens podem cuidar digitalment? Quines eines tenim per defensar-nos dels agressors? En definitiva, com podem tenir unes relacions digitals millors i com podem transformar el món digital perquè sigui més segur per a totes?
Amb aquesta guia t’ajudarem a respondre aquestes i altres preguntes, a identificar possibles violències masclistes digitals, així com els agressors i impactes, i a trobar eines per fer-hi front. Tot i que cada cas és particular, intentarem que la guia et sigui útil per començar a prendre mesures i incrementar, així, la teva seguretat i llibertat, també en el món digital.