L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia celebra 15 anys de lluita contra les discriminacions

11/12/2023 - 12:52

L’entitat Observatori contra l’LGTBI-fòbia, entitat resident al Centre LGTBI de Barcelona, celebra 15 anys dedicats a la prevenció, detecció i intervenció en casos de violències i discriminacions per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.  

L’Observatori commemorarà el seu aniversari amb una jornada temàtica aquest dimarts 12 de desembre, de 16 a 20 hores a la sala d’actes del Centre LGTBI de Barcelona (Comte Borrell, 22). 

La Jornada obrirà amb les intervencions de representants institucionals de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, el Centre LGTBI de Barcelona i l’entitat Gais Positius. 

Després es presentarà el llibre “15 anys de viatge contra l’LGTBI-fòbia”, que ofereix una síntesi de la lluita de l’Observatori, des dels seus inicis a dins del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) fins a l’actualitat. 

A la primera de les taules rodones, diferents professionals, activistes i voluntaris de l’Observatori repassaran les diferents narratives, experiències i memòries acumulades al llarg d’aquests quinze anys en els quals han vist créixer l’entitat. 

La segona taula rodona estarà centrada en el concepte d’interseccionalitat, i es reflexionarà sobre com trobar aliances per combatre l’LGTBI-fòbia des de diferents punts de vista i amb múltiples eixos d’opressió. En aquesta taula intervindran representants d’entitats, plataformes i institucions com la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Oficina per la No Discriminació, el grup de Joventuts de la Plataforma Trans Estatal, l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia de Vitoria-Gasteiz Ikusgune i la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme. 

Seguidament, es farà la presentació de la nova identitat visual de l’Observatori i s’explicarà com es farà servir com a eina per assolir nous objectius.  

La cloenda estarà a càrrec de Miguel Àngel Aguilar, Fiscal de Sala Contra els Delictes d’Odi i Discriminació, i d’Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori.  

La participació en la jornada és lliure i no cal inscripció prèvia per assistir-hi. Es podrà seguir també en streaming des del canal de Youtube de l’Observatori.