En total, aquest mes de gener ja s’han celebrat quatre dels sis grups de treball previs a les jornades que tindran lloc el 22 i 23 de març: Economia i Treball, el dia 15, Educació, el 17, Cultura, el 22, i Esports, el 24. Cadascun d’aquests grups s’han centrat en l’abordatge de les principals problemàtiques i reptes dels seus àmbits i han comptat amb la participació d’expertes referents: en el grup d’Economia i Treball, amb Maria Nogué i Mar Gaya, Secretaria General del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i presidenta d’Igualando i experta en gènere i treball respectivament. El grup de treball d’Educació va comptar amb Marina Subirats, catedràtica en sociologia i especialista en educació amb perspectiva de gènere, el de Cultura amb Anna Villarroya, directora del Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (CRICC) i el d’Esports amb Amanda Gutiérrez, futbolista i presidenta de Futpro.
Aquests grups de treball finalitzaran la propera setmana amb la celebració de la trobada sobre Salut, el proper dilluns 29 de gener a la Sala Lluís Companys, Ronda del Guinardó, 29 i sobre Justícia i Acció Social, el 31 de gener a la sala de plens del Districte de Gràcia, Pl. Vila de Gràcia, 2.
De què parlarem a “Salut” i “Justícia i Acció Social”?
En el cas de la trobada al voltant de la Salut, comptarem amb Carme Valls, llicenciada en medicina, especialista en salut amb perspectiva de gènere i Sílvia Aldavert, Vicepresidenta del Consell de Dones de Barcelona i coordinadora de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius.
En aquesta trobada s’abordarà la importància de seguir fomentant una atenció sanitària sense biaixos de gènere amb una mirada interseccional, és a dir, abordant altres eixos de desigualtat com són la classe social, l’origen, l’edat o la diversitat funcional. També es vol reflexionar sobre la importància de promocionar els drets sexuals i reproductius de les dones.
Pel que fa al grup sobre Justícia i Acció Social, participaran a la trobada Gemma Altell, llicenciada en psicologia, i sòcia fundadora de “G-360. Cartografies Humanes i Socials” i Lucía Avilés, Magistrada del Jutjat Penal núm. 2 de Mataró.
Algues de les principals qüestions que es debatran en aquesta darrera sessió seran: abordar les normatives des de la perspectiva de gènere, promocionar els drets de les dones i les estratègies de defensa jurídica, desenvolupar estratègies contra la feminització de la pobresa i la precarietat o treballar mesures integrals en matèria d’habitatge que incorporin la perspectiva de gènere, entre d’altres.
Totes dues seran de 17 a 19h i per assistir-hi cal confirmació a transversalitat_genere@bcn.cat