Com treballar les diferents branques de la lluita feminista des de la integració social. Així es van formular la pregunta les tres joves estudiants d’aquest cicle en la Trinitat Vella que han acabat impulsant un seguit de propostes i activitats diverses per abordar la igualtat de manera diversa i adaptada als diferents públics. El projecte s’anomena ‘Compas unidas’ i pren el nom d’una crida feminista argentina que fa referència a un dels eixos de treball, que seria “combatre la competitivitat que es fomenta entre les dones per instaurar un ambient de camaraderia com el que existeix entre els homes”, expliquen les impulsores.
El grup que ha propiciat el sorgiment de ‘Compas unidas’ està integrat per Romina Astudillo, Alba Carmona i Andrea González. Segons explica aquesta última, l’Andrea, “vam plantejar el projecte perquè totes ens estem formant en integració social i ens motivava molt la idea de potenciar el feminisme interseccional aprofitant el coneixement de realitats diferents”. La seva companya, la Romina, afegeix que “la idea que portem en ment és desenvolupar tallers adaptats a les diferents edats amb les que treballem, i fer-ho de manera dinàmica amb la possibilitat d’introduir conceptes clau”.
L’Alba, a més, especifica que tenen diversos àmbits d’actuació: “Estem treballant amb l’Espai Jove, on durem a terme un taller d’autodefensa, i la idea és aprofitar per desenvolupar formació adaptada a l’edat de les participants. Amb l’Espai Jove també analitzarem els feminismes amb els professionals que l’integren a partir de tota la informació que hem recollit”. Els eixos d’aquestes formacions busquen abordar conceptes més bàsics com, per exemple, què és el gènere, i també obrir debats més en profunditat com l’anàlisi de l’amor romàntic.
“La gent pensa que els formats de relació que ens han explicat o que el fet de sentir gelosia és normal, però no ho és i determina una relació desigual que aboca cap a la violència”, avancen les tres joves. La proposta de totes tres és engegar la feina amb tot el bagatge del que han pogut analitzar i consolidar les seves iniciatives amb perspectiva de gènere tant al barri de la Trinitat Vella com a altres ubicacions que puguin estar interessades.
Per conèixer-les un poc més, podeu consultar el seu instagram.