En aquesta segona edició el tema principal i que encapçala les jornades és “Comunitats com a agents de canvi”, amb la voluntat d’aprofundir com viuen les dones l’espiritualitat en el si de les comunitats i com s’organitzen i actuen amb una perspectiva transformadora.
En aquest sentit, es vol posar l’accent en com les dones creients viuen la fe i les creences en el si de les comunitats i com les relacions de les dones generen un marc per créixer com a persones i ser reconegudes. També es vol posar de manifest la tasca quotidiana de les dones de les diverses confessions per avançar cap a l’equitat entre dones i homes, la lluita contra les desigualtats de gènere i les violències i discriminacions vers les dones i la defensa dels seus drets polítics, econòmics i socials.
L’edició d’enguany, que obre el període d’inscripcions el 16 de juny, presenta altres novetats: amplia els dies, que passen de dos a vuit, i també els espais on tindran lloc les activitats del programa, que s’estenen i a més de fer-se al Monestir de Santa Maria de Pedralbes arribaran a més punts de la ciutat, com el Centre de Vida Comunitària de Trinitat Vella o les oficines de Hillsong Barcelona. També inclou debats virtuals en directe amb dones que han generat grans comunitats internacionals a les xarxes. El públic es diversifica i es plantegen propostes per a totes les edats
Les comissàries, en aquest cas, passen a ser dues: a la de la primera edició, Montse Castellà i Olivé, s’hi suma Jenabou Dembaga Susoko.
La mirada femenina i la gran pluralitat religiosa de Barcelona
Les jornades són el resultat de diverses col·laboracions entre el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i l’Oficina d’Afers Religiosos, i responen a l’objectiu compartit d’explorar les relacions entre dones i espiritualitat, fomentar el diàleg i donar reconeixement a la realitat femenina, sovint invisibilitzada dins de les tradicions religioses. Aquestes jornades tenen una periodicitat anual, se centren en els eixos dones i religió/espiritualitat i cada any aborden un tema concret.
A la ciutat conviuen més de 980 comunitats i entitats religioses de 28 tradicions, amb milers de persones fidels, moltes d’elles dones.