L’any 2014, l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va publicar un informe remarcant el risc de la presència de Salmonella spp. i norovirus en maduixes i altres fruits vermells. Així mateix, aquests productes podrien estar també contaminats amb altres patògens com Escherichia coli O157:H7 o Listeria monocytogenes. Les dades de les alertes alimentàries demostren que les estratègies aplicades actualment no són suficients per garantir la seguretat alimentària d’aquests productes tant en la seva versió en fresc, com en congelat. Davant d’aquesta situació, el grup de recerca de Microbiologia i Tecnologia de Postcollita de la Universitat de Lleida ha desenvolupat un recobriment comestible antimicrobià per tal de minimitzar el risc associat al consum de maduixes i fruits vermells congelats. Aquesta jornada forma part de l’activitat demostrativa “Prototipatge del recobriment comestible RP-7 pel control de patògens de transmissió alimentària en maduixa congelada i validació de la seva efectivitat en nabius”.

Programa

10.00 h Presentació de la jornada Inmaculada Viñas Almenar. Universitat de Lleida

10.05 h Qualitat i seguretat alimentària de maduixes i altres fruits vermells. Estratègies de control del camp a la taula Pilar Colás Medà. Universitat de Lleida

10.35 h Aplicació d’un recobriment comestible per reduir el risc microbiològic en fruits vermells congelats Anna Pié Amill. Universitat de Lleida

11.05 h Millora de la qualitat de maduixa i fruits vermells mitjançant l’aplicació d’un recobriment comestible Isabel Alegre Vilas. Universitat de Lleida

11.20 h Torn obert de preguntes

11.30 h Cloenda de la jornada

Horaris

Activitat en línia

Població:
Barcelona