És indispensable que la sostenibilitat esdevingui un element transversal i que es tinguin en compte criteris ambientals quan, per exemple, organitzem festes o esdeveniments oberts al públic com ara fires, mercats o festes majors. Hi ha algunes mesures senzilles que podem adoptar i que redueixen molt l’impacte dels nostres actes a l’entorn, com l’ús de gots i plats reutilitzables o compostables, bujols de separació de residus o tenir en compte alguns criteris a l’hora de comprar per la festa.

Per fer-ho fàcil us podeu descarregar les fitxes de recursos per a unes festes més sostenibles, on trobareu tota la informació per ambientalitzar les vostres festes. Evidentment, també podeu contactar amb l’Aula si voleu que us acompanyem en aquest procés..

A més també disposem de dues activitats per portar a les vostres festes majors.Són activitats dinàmiques i ràpides, pensades per a passavolants, dissenyades i realitzades per l’Aula Ambiental. Per sol•licitar-les només cal que contacteu amb nosaltres.

Les activitats disponibles són:

  • Amb R de Residu

Aprenem sobre reciclatge encistellant cada residu al contenidor que li correspon! A través d’aquest joc col·laboratiu treballem sobre la gestió dels residus a casa. Però com fem per reduir la quantitat de residus que generem? En paral·lel al joc de la cistella podem trobar la solució d’uns mots encreuats gegants on reflexionarem sobre la regla de les 4R, reduir, reparar, reutilitzar i reciclar. A través d’aquest joc animem als infants i les seves famílies a repensar la forma en que consumim i trobar noves maneres de fer-ho que siguin més sostenibles.

  • Menys Fums, Més Salut

Activitat per descobrir, de manera molt visual, la relació entre el mode de transport que fem servir i la qualitat de l’aire que respirem. Descobrirem quins són els principals contaminants de l’aire a Barcelona i què podem fer per reduir-ne les concentracions.

  • Marca un Gol pel Clima!

L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer les diverses causes del canvi global i pensar, conjuntament, estratègies de mitigació. D’una manera lúdica, xutant a diverses imatges dins d’una porteria, convidarem els participants a descobrir aquest repte ambiental.