El districte de Sant Andreu avança cap a un model energètic més sostenible

10/11/2020 - 14:29

El model de creixement de la ciutat fa que el barris prenguin encara més importància i sigui més necessari la seva sostenibilitat i dotar-los d’instal·lacions renovables, que són bàsiques per sostenir la convivència, les pràctiques cíviques i el confort en la vida ciutadana.

Els propers dies comencen les obres d’instal·lació d’una planta fotovoltaica a la pèrgola de la plaça de Pilar Miró del barri de Baró de Viver. Aquest espai dedicat al passeig i descans de la ciutadania ben aviat tindrà també la funció de generar energia, garantir els subministraments bàsics, així com augmentar l’autonomia energètica del territori.

Aquest projecte ha estat dissenyat seguint les pautes i criteris de sostenibilitat en la seva construcció. Tant a l’hora d’escollir el projecte, com a l’hora d’escollir els materials constructius com de l’ús i del seu manteniment. S’ha calculat que la potencia anual que genera aquesta planta serà de  108.961 KWh , això significa que ens estalviarà 27.022 Kg CO2 de gasos nocius a la ciutat.

El districte ja disposa d’altres espais amb plantes fotovoltaiques com la mateixa seu del districte a Plaça d’Orfila o a l’ Institut Doctor Puigvert i a l’Escola Pegaso.

El model de creixement de Barcelona fa que el barris prenguin encara més importància i sigui més necessari la seva sostenibilitat i dotar-los d’instal·lacions renovables, donant una revaloració de la zona, que són bàsiques per sostenir la convivència, les pràctiques cíviques i el confort en la vida ciutadana.