Cloenda de la Fira d'Economia Social i Solidària de Catalunya

18/11/2020 - 14:28

La fira, que enguany ha reivindicat la urgent transició ecosocial que necessita el planeta, arriba a la fi aquest cap de setmana amb una programació virtual des del recinte Fabra i Coats.

En aquesta IX edició de la FESC s’ha mostrat com l’ESS està contribuint a la urgent i imprescindible transició ecosocial que necessita el planeta, i reflexionar sobre els reptes que ens cal superar per poder contribuir-hi encara més.

El model androcèntric extractivista, basat en formes de dominació capitalistes, és el principal causant del canvi climàtic i la injustícia social i ambiental existent, afectant de formes molt desiguals a la població mundial en una intersecció de vulnerabilitats. Arribades a aquest punt no podem posar en dubte ni restar passives davant el caràcter biocida d’aquest model que destrueix ecosistemes sencers que sostenen vida i desequilibra un ordre natural simbiòtic del qual depenem.

Així, s’han posat sobre la taula noves i altres formes d’actuar – creatives, inspiradores, col·lectives – que ens permetin fer front a la crisis socio-ecològica que vivim i amb les que puguem dur a terme les activitats productives, reproductives i de cures que necessitem, sense malmetre el nostre entorn natural, i reconeixent i respectant sempre les diferents formes de vida. Per aquest motiu, en la FESC d’enguany s’han donat a conèixer les diferents formes en les que l’ESS avança cap a la transició ecosocial, és a dir, quins projectes, eines, mecanismes, etc. s’estan desenvolupant en l’entorn de l’economia solidària que incorporin la perspectiva ecològica per tal de donar resposta a la crisi climàtica i socioambiental que afrontem.

Després de dies d’intensa programació virtual, aquest cap de setmana serà la cloenda amb les següents activitats:

DIUMENGE 22

10.30 h Cap a una nova normalitat postcapitalista. Comissió d’incidència política de la XES.

12 h Cloenda. Acte reivindicatiu de la XES.

13 h Recital de poesia ecosocial amb Anna Aupi i Gustavo Duch en acústic.

Més informació al web https://fesc.xes.cat/