La fira Literal prepara una edició d'hivern per al 12 i 13 de desembre

19/11/2020 - 07:00

Literal, fira d’idees i llibres radicals, celebrarà la seva sisena edició els dies 12 i 13 de desembre al recinte de la Fabra i Coats, després que l’edició de primavera es cancel·lés a causa de la primera onada de covid-19. L’organització manifesta que s’està “treballant per garantir tots els protocols sanitaris i de seguretat per poder seguir fent de Literal un espai de trobada entre persones, llibres i idees”.

Ja batejada com a “Literal d’hivern”, tindrà un format presencial amb un centenar d’editorials, xerrades, presentacions, poesia, música i altres activitats pensades en clau local i de proximitat. En paral·lel, aquesta edició especial comptarà amb un mercat del llibre i una programació virtual que vol reforçar la fira presencial.

Des de fa sis anys, l’equip de la fira, format per editorials, llibreries, biblioteques, professionals de les arts gràfiques i espais de gestió comunitària, treballen per fer un esdeveniment massiu que divulgui el pensament crític. Davant la situació que està vivint el sector del llibre a causa de la pandèmia, apunten: “Sentim la responsabilitat de mantenir una espurna de llum a través del funcionament de la fira, posant el nostre gra de sorra en la reactivació del sector. Tot i així, la nostra prioritat serà, també, garantir la seguretat i benestar del nostre públic, editorials, llibreries i de totes les persones involucrades a la fira”.