L’espectacle es podrà presenciar en viu a les nostres sales polivalents, de 18.30 a 20.30 (compra d’entrades online), en directe per streaming a través de la web del festival, i en diferit a Betevé, el mateix dia a les 22.15h. Quedarà penjat a la web del canal per a visionats posteriors.
Segons expliquen els organitzadors, el projecte és “un laboratori prodigiós del caos incontrolable, un projecte calidoscòpic amb una única pista de sortida: experimentar sobre com es fa un programa de televisió. Així, des de les arts visuals, la performance, la coreografia, el vídeo, la televisió o la música, a partir de la barreja de disciplines o diverses maneres de crear i relacionar-se amb la creació, se’ns convoca com a públic a una pantalla en directe i diferida des d’on veure com es desplega un paisatge insospitat”.
Oficina tècnica a la Fabra i Coats
L’equip que forma l’oficina tècnica del Festival Sâlmon també s’instal·larà a la Fabra durant el festival, que un cop inaugurat es desplegarà per diferents espais de la ciutat.
Aquest Sâlmon neix impulsat per una nova estructura que preserva la seva essència. Es tracta d’un ecosistema format per espais que mantenen constant el pols per les arts vives a Barcelona: l’Antic Teatre, La Caldera, el Graner i La Poderosa, i per un equip d’artistes i generadores de contextos que porten dècades sacsejant l’escena: Sofia Asencio, Bea Fernández, Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez, curadores que, amb la Dianelis Diéguez a la mediació, sostindran les edicions del 2021 i el 2022. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i el Mercat de les Flors.
Més informació sobre els artistes que participen al laboratori creatiu del Festival Salmôn, a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.
RAÚL ALAEJOS
“Pels matins, amb Serrin.tv, faig dispositius físics i audiovisuals per buscar nous format en l’àmbit de l’art i de la comunicació, i per les tardes som Serrucho.org, una companyia de teatre sense actors. Per les nits, la resta.”
CAROLINA CAMPOS
“Vaig néixer al Brasil i visc a Barcelona. Treballo des de les arts escèniques, entre la creació i la investigació. M’interessen els encreuaments entre cinema i performance, presència i imatge. Curso el PEI del MACBA (2019/20) i des del 2012 col·laboro amb Re.AI (PT), en la investigació de la Composició en Temps Real.”
FÉLIX PÉREZ-HITA
“Vaig estudiar Història de l’Art i de la Filosofia a la Universitat de Barcelona. Vaig formar part del consell de redacció de la revista Mania (de la Fac.de Filosofia UB) i he publicat a Archipiélago. El 2005, amb Andrés Hispano, vaig crear Soy Cámara (El programa del CCCB), des d’on he creat peces fins el 2020. El 2012, aquesta vegada conjuntament amb Arturo Bastón, vaig fundar les sessions videològiques de Hilomental. Soc assessor del festival Panoràmic de Granollers sobre cinema i fotografia i he format part de diferents projectes televisius. També he practicat la docència i exerceixo de crític cultural quan puc, en les institucions i publicacions que m’ho permeten.”
MARC VIVES
“De Barcelona del 78. Soc artista, entre la investigació, la docència, la producció i la gestió. Entre les visuals i les escèniques. Sempre que puc canto i nedo. M’enfronto a aquest treball des d’estratègies d’aprenentatge individual i col·lectiu amb la Laia Estruch, el Martín Vitaliti, el grup de performance FueraFuera, lxsqcorrenporahí o GRAF.cat.”
HIDROGENESSE
“Duo d’art-rock electrònic, compositors de cançons pop populistes, productors de mantres romàntic-sexuals, autors de cançons que omplen pistes situacionistes, intèrprets del gènere místic-còmic … Hidrogenesse són Carlos Ballesteros i Genís Segarra. Des de finals de segle passat, han gravat discos com “Así se baila el siglo XX”,”Eres PC/Eres Mac”, “Gimnàstica passiva”, “Animalitos”, “Un dígito binario dudoso” o “Roma”.”