Els barris comptaran amb punts d'informació per reforçar la implicació del veïnat cap a l'economia circular

17/03/2021 - 15:46

L'àrea d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona ubicarà quatre instal·lacions informatives per analitzar amb les persones dels barris totes les qüestions relatives a la gestió de residus i la convivència.

L’economia circular persegueix el canvi d’una economia lineal (produir, utilitzar i llençar) cap a una economia on desaparegui la paraula residu. Es considera que l’economia circular és la intersecció dels aspectes ambientals i econòmics, i es basa en els principis de de Cradle to Cradle (del bressol al bressol): salut dels materials, per a les persones i l’entorn, reutilització dels materials, en els fluxos biològic i tècnic, energia renovable, que ha de suposar el 100% de tota activitat, custòdia de l’aigua, que cal tractar sempre com un recurs valuós i responsabilitat social, advocant per la diversitat cultural i ambiental.

Per avançar cap aquest model, el Districte de Sant Andreu comptarà amb diversos punts d’informació que s’ubicaran a quatre llocs diferents després de les vacances de Pasqua amb l’objectiu de plantejar la temàtica i resoldre els dubtes del veïnat:

Dimarts 6 d’abril, de 10.30 a 18.30 h: El punt d’informació estarà ubicat a la plaça Islàndia del barri de Navas.

Dimecres 7 d’abril, de 8.30 a 18.30 h: El punt d’informació estarà ubicat a la plaça Orfila de Sant Andreu de Palomar.

Dijous 8 d’abril, de 8.30 a 18.30 h: El punt d’informació estarà ubicat a la sortida del metro del barri del Bon Pastor.

Divendres 9 d’abril, de 8.30 a 18.30 h: El punt d’informació estarà ubicat a la plaça de la Trinitat.

A més, dissabte dia 10 es durà a terme una acció informativa al mercat municipal de Sant Andreu, entre les 11 i les 14 h.