La biblioteca Bon Pastor reconeix la implicació i la tasca del poble gitano des de l'esclat de la pandèmia

01/04/2021 - 09:03

El col·lectiu gitano del barri, un dels més colpejats arran de la crisi, s'ha bolcat en ajudar tothom en aquests mesos complicats en els quals moltes persones han vist agreujades les seves condicions de vida.

La biblioteca Bon Pastor busca reconèixer l’esforç que han dut a terme els diversos col·lectius de persones gitanes del barri durant els darrers mesos en els quals s’hi han vist afectades les capes més vulnerables de la població. L’acte de reconeixement a l’Associació Gitana i la resta d’ens implicats serà el proper divendres 9 d’abril a les 18 h, aprofitant la commemoració del Dia del Poble Gitano, i comptarà amb una actuació musical a càrrec de l’artista Antonio Campos. Aquest petit concert amb tablao serà al pati de la biblioteca i l’aforament és limitat per garantir les mesures de seguretat decretades arran de la pandèmia.

Tal i com ho ha afirmat la directora de l’equipament, Virgínia Cierco, “l’acte vol ser un petit homenatge a totes les persones que, durant aquests mesos, han estat ajudant el barri a través de suport i accions solidàries”. Cierco, a qui precisament se li ha reconegut la tasca d’inclusió que du a terme a la biblioteca amb la Medalla d’Honor de la ciutat, ha lamentat la situació que estan travessant moltes famílies del Bon Pastor, barri on la pressió dels serveis assistencials ja era alta abans de l’inici de la crisi. Tant ha estat així que les entitats del barri, entre elles les que integren la població gitana, han hagut d’intensificar esforços per acompanyar les persones que més ho han necessitat i per abastar tothom amb la recollida d’aliments.

L’Associació Gitana Bon Pastor

L’Associació Gitana Bon Pastor treballa per oferir ajuda, eines i suport en tot tipus de situacions socials i culturals al poble gitano del barri. Aquesta entitat exerceix de mediadora entre el veïnat d’ètnia gitana, promouen l’educació, fomenten la igualtat de les dones i participen en els esdeveniments del territori. Així mateix, duen a terme col·loquis i taules rodones, ponències sobre la cultura gitana, compten amb un grup de corals juvenils i infantils i ofereixen ajuda i formació a la dona.

La seva tasca els darrers mesos els hi ha valgut l’homenatge que gaudiran per part de la biblioteca Bon Pastor.