La Trinitat Vella llença la mostra urbana 'CV.pdf', un projecte per visibilitzar l'elevada taxa d'atur al barri

08/04/2021 - 12:30

Centre Cívic, entitats i veïnat del territori han sumat esforços per denunciar la duresa que l'impacte de la pandèmia ha tingut entre totes les persones que hi resideixen.

La presentació del projecte ‘CV.pdf’ serà el divendres 9 a les 12 h a la plaça dels Drets dels Infants, davant de la seu del Centre Cívic, i comptarà amb la intervenció del fotògraf Ferran Padró i de la coordinadora Sandra Carcassona, integrant de l’equip de personal de l’equipament. La iniciativa, treballada conjuntament amb diferents sectors de la Trinitat Vella, busca visibilitar la manca d’ocupació al territori, una situació que s’ha vist agreujada per la pandèmia. Per aquest motiu, les persones impulsores del projecte han desplegat 17 lones de 2 metres d’alçada amb currículums gegants en les quals s’hi poden veure residents del barri que ofereixen el seu treball i la seva experiència.

D’acord amb els diferents anàlisis que s’han dut a terme en els darrers mesos sobre els impactes de la pandèmia arreu de la ciutat, els barris que tradicionalment havien estat més vulnerables han estat també els principals castigats amb la crisi econòmica engegada ara fa un any. Diferents perfils professionals i familiars han vist agreujades les seves condicions de vida davant la manca de suport econòmic i l’endarreriment en el cobrament de les ajudes. Fer visible aquesta situació contribueix a teixir la resposta i reforçar el suport que necessiten les persones i famílies més colpejades per la pandèmia.