Llibreria Canales, el referent cultural de la rambla andreuenca

12/04/2021 - 10:57

Sergi Canales regenta la llibreria que porta el seu mateix cognom a la rambla Fabra i Puig, 1, de Sant Andreu de Palomar. Ell i Bruno, l’empleat amb qui gestiona el projecte, ens presenten el seu establiment i ens conviden a gaudir d’un Sant Jordi de barri i segur.

Es tracta d’una llibreria familiar?

És una llibreria petita. La porto jo i compto amb el Bruno com a treballador. El local ja era una llibreria abans i me la van traspassar l’any 1998, llavors li vaig posar el meu cognom.

Què ens podem trobar per Sant Jordi?

Mai se sap què es vendrà més o què es vendrà menys. Moltes vegades els llibres més venuts depenen de la promoció dels últims dies, de si l’autor o autora surt als mitjans i engresca les vendes. Tot i això, sempre hi ha clàssics que funcionen bé: novel·les d’intriga com la que sortirà de Javier Castillo, el llibre del Quim Torra, se suposa que el de Javier Cercas també es preveu potent… Per exemple, jo l’últim que he llegit que m’ha agradat força és el de ‘El juicio del agua’ de Javier Ferrándiz. És una novel·la històrica ambientada aquí a Barcelona.

Quina és la vostra situació actual com a llibreria de barri?

No gaire bona. Des de la pandèmia cap aquí, hem viscut el moment en què vam sortir del confinament i vam tenir una molt bona resposta per part de la gent i el moment actual, en el qual podem dir que tenim una situació similar a la d’abans de l’estat d’alarma. No estem per tirar coets però anem fent.

On us podem trobar a Sant Jordi?

Depenem de la situació sanitària perquè volem evitar aglomeracions de gent. En principi, estarem com sempre a la llibreria (rambla Fabra i Puig, 1) i fem una crida a que tothom opti per repartir les compres al llarg d’aquests dies.