Benvingudes als espais i les activitats de la cooperativa La Tribu

15/04/2021 - 13:37

La cèntrica llibreria andreuenca encara la Diada de Sant Jordi amb il·lusió, novetats i signatures al seu establiment ubicat al carrer Pons i Gallarza. També comptaran amb paradeta a plaça Orfila.

Marc Pons, juntament amb la Dàlia Rajmil, gestionen la cooperativa La Tribu, nom amb el que homenatgen l’andreuenca Elisa Garcia, sindicalista, infermera i miliciana durant la guerra civil espanyola.

Quan porteu amb aquest projecte de cooperativa al centre de Sant Andreu?

El 22 d’abril farà dos anys des que vam obrir. Sembla que fa molt poc però com que ens han passat tantes coses, doncs realment ja és bastant de temps.

Com viviu l’experiència de comptar amb una llibreria aquí?

Molt bé des del primer dia. D’ençà que vam obrir a corre-cuita per poder arribar al Sant Jordi de 2019, el veïnat va respondre molt bé i s’ha donat molt de suport al projecte. Havíem analitzat molt la situació abans de llençar-nos a impulsar la llibreria i quan vam tirar endavant teníem una mica d’incertesa perquè mai se sap. Però llavors moltes persones ens van donar les gràcies per haver obert i han confiat en nosaltres.

Què podem trobar a La tribu?

Tenim un catàleg que compta amb la meitat de títols d’infantil i juvenil i l’altra meitat, d’adult. Intentem seleccionar els llibres amb molta cura. Al marge de l’oferta de títols, també tenim les propostes culturals, que ara estan més aturades amb la pandèmia. A veure si més endavant podem reprendre l’agenda presencial.

De cara a Sant Jordi, quina seria la teva aposta o recomanació?

Mai encerto amb les travesses, però el que sí que puc fer és recomanar-te algun títol. En infantil ens quedaríem amb les publicacions ‘Bitmax&co’ del Jaume Copons, que és d’aquí de Sant Andreu, i la Liliana Fortunys. En La tribu els hi tenim molta estima a ambdós i aquest treball que han llençat és molt maco. Creiem que són llibres que generen noves persones lectores. Pel que fa a adults, m’agradaria recomanar ‘Hamnet’ de Maggie O’Farrell, que en català publica L’altra Editorial.

On us podem trobar per Sant Jordi?

Aquí físicament a la llibreria, a Pons i Gallarza, 30, i també a la plaça Orfila durant la jornada del dia 23.