L'Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica engega unes sessions de suport en l'ús de les TIC

22/04/2021 - 13:17

El projecte consisteix a dur a terme sessions individuals per ajudar el veïnat a fer tràmits en línia o resoldre dubtes i qüestions que tinguin al voltant de la tecnologia.

T’has encallat fent tràmits en línia? Vols treure el màxim profit al teu correu electrònic? Et ve de gust explorar noves apps pel teu mòbil? L’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica del Districte de Sant Andreu et pot ajudar a través de sessions individuals que es duen a terme amb l’equip de professionals que gestiona el projecte. Només cal que reservis la teva cita prèvia fent clic aquí per beneficar-te de l’assessorament que ofereixen.

A més, durant aquest maig i aquest juny, l’Ateneu ofereix diverses propostes formatives d’accés lliure i amb reserva prèvia a les quals et pots apuntar.

PROGRAMACIÓ:

Què són les fake news? Desmuntem les notícies falses per no caure en els paranys de la desinformació.
11, 18 i 25 de maig de 18-19h

Cerca de feina per joves: Com preparar processos de selecció? Consells i coneixements sobre la normativa laboral.
11, 18 i 25 de maig de 17-19h.

El barri en podcast: Fem ràdio a través d’Internet! Aprenem eines d’escriptura i edició de so.
Dimarts i dijous de l’11 de maig a l’1 de juny de 10-11.30h

Podcàsting per joves: Creem des de zero un podcast: des de la idea inicial fins a l’emissió per streaming en grup!
Dilluns 10, 17, 31 de maig i 7 de juny de 17-19h

L’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, ubicat al Canòdrom de la Meridiana, és el centre de referència a Barcelona en tecnologies digitals i participació ciutadana i un espai dinamitzador per al veïnat i les entitats del barri del Congrés i els Indians.

El nou equipament té els següents objectius:

  • Impulsar programes de formació i capacitació digital per promoure la inclusió digital i empoderar la ciutadania en àmbits com la privacitat i la seguretat a les xarxes, la prevenció de la violència digital o la participació a través d’eines com la plataforma Decidim Barcelona.
  • Establir convenis de col·laboració amb centres d’investigació, universitats o centres culturals per a l’estudi de qüestions com la intel·ligència artificial crítica o les dades aplicades a la participació.
  • Donar espai i suport a projectes i iniciatives d’àmbits com la tecnologia i el gènere, els videojocs, els projectes de programari lliure o el desenvolupament de la plataforma Decidim.
  • Fomentar la participació i la innovació democràtica, i facilitar processos participatius i donar-hi suport amb les eines tecnològiques necessàries.
  • Ser un espai de referència al barri del Congrés i els Indians amb un programa d’activitats, tallers i exposicions dirigit al veïnat i altres projectes com el de “Grades obertes” i iniciatives culturals perquè el nou Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica esdevingui un punt de trobada al barri.