El projecte de recollir, produir i envasar la melmelada amarga del Districte de Sant Andreu, ‘La Marga‘, està ampliant el missatge sobre l’aprofitament alimentari a cada vegada més sectors de la població. En aquest cas, ha estat l’alumnat del Molí de Finestrelles qui ha conegut de primera mà el projecte i ha participat en diverses activitats per fomentar un consum més sostenible. De la mà de la fundació promotora de la iniciativa, la Fundació Espigoladors, el centre va acollir una xerrada informativa amb una part de treball perquè coneguessin totes les possibilitats alimentàries de l’arbrat que vesteix els carrers.
Anem a pams. El projecte de ‘La Marga’ va sorgir a principis d’any a proposta dels Espigoladors, que tenien la idea de poder aprofitar totes les taronges procedents dels arbres del nucli de Sant Andreu que cada any acaben llençant-se en ser amargues per al consum. Al febrer, l’equip dels Espigoladors juntament amb diversos tècnics municipals van procedir a la recollida de tots els fruits dels arbres de Sant Andreu de Palomar fins aconseguir els quilos necessaris per engegar la producció de melmelada. Aquesta es va dur a terme al llarg de març i ara, després del treball i l’esforç, ja la podem gaudir a casa nostra.
Amb els primers envasos ja enllestits, la iniciativa va voler aterrar a l’escola Molí de Finestrelles per acomplir amb dos objectius: el primer era que l’alumnat conegués de primera mà l’experiència i el segon passava perquè decidissin a quins projectes socials aniran destinades les diferents remeses del producte. Val a dir que aquesta experiència d’aprofitament i sostenibilitat s’adreçarà a cinc iniciatives del territori: els casals d’avis, la Fundació Cel, el Centre de menors, el Supermercat solidari i el Banc d’Aliments.